Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, September 05, 2013

beraya di jamuan

ye.
kalau korang bekerja kat ofis di malaysia,
tau la bahawa on raya month, we will be having a jolly good raya celebration with malaysian raya dishes, colourful raya outfis and happy faces. :)

kat ofis bukan sekali je jamuan raya.
bukan sekali je hoi.
kita ada jamuan besar, jamuan sektor dan last sekali jamuan bahagian.

hoit tak de bazir duit rakyat. jangan risau pengkondem sekalian.
biasanya jamuan-jamuan ni cover pakai duit kelab. duit kelab bukan duit cukai okek.. lolx.

to the photos!! xD

mula-mula ada bicara ilmu sempena aidilfitri, oleh ustaz haslin baharim.

kelakar betul ustaz ni.
ye time serius, serius la beliau.
tapi time berkelakar ceramah tu.... kakakakkaka semorang satu dewam gelak.
mengantuk pun tak. (biasa ceramah ni mengantuk. hee)
korang patut dengar macam mana ustaz buat alih suara macam kartun conan. macam yang nabil selalu buat tu. kelakar!! *menitis air mata* ok tipu. tak de la air mata bagai.

di sini sy akan menyajikan kalian dengan photos gerai-gerai hari raya.
jamuan ofis kitorang ni memang kumpulkan satu malaysia.
so setiap gerai negeri ni ada signature dish negeri masing-masing la.
contohnya kalau terengganu, diorang hidang sata and keropok.
kelantan, nasi dagang. bergitulah seterusnya kesemua negeri yang ada di malaysia ni ;)




























photo ini didedikasikan kepada pencinta-pencinta kambing bakar.



PM pun turun ke jamuan raya kitorang.



ni lah yang sy makan lepas sata dan keropok lekor+keping.

tak sempat nak jelajah semua gerai ok.
sebab pukul 2.30 ada meeting.
jadi pukul 2.00 dah kena gerak naik ofis, solat semua.
kitorang hanya boleh makan pukul 1.00+ sebab nak tunggu VVIP sampai.
kalau tak, boleh je makan pukul 11.00 pagi (lebih awal). ni sebab nak sambut VVIP la ni. hoho

kemudian sesi menangkap gambar bersama kawan-kawan!! :)









ok sememangnya wani e malas nak letak captions untuk entry kali ni.
maafkan la beliau.
beliau hanya insan yang penat.

lolx.

jumpa lagi nanti! (bila ai dah refresh semula)

0 comments: