Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, December 05, 2008

how bout a round of applause

skeptikalkah kamu?


oryte peeps.
i heard many responses from other peeps when they heard i'm posted to tganu.
tp sy bukan jenis yang menangis kena posting jauh2. crying is just not my thing *eceh hampas kelapa*
as awal2 lg mind sy da cakap "ko akan pergi kelantan. pergi kelantan".
when i heard i got tganu, seriously i feel blessed.
walaupun tak dinafikan la, mula2 tu fikir "oo orang lain boleh pulak pakai cara ni & cara tu untuk dapatkan tempat yang dekat. wut the eff. jauhnya aku pergi.. blabla"
haha


since sy pernah pergi ofis2 kat negeri lain sebelum ni untuk buat survey,
i figured out tganu's office is wayy better, wayy bigger, and wayy urban-ish. serius tak tipu ni.


tapi one thing la kalau kerja kat klang valley; dekat dengan rumah. HAHA
'dekat dengan rumah' is a big PLUS. and a big STAR. and a big MEDAL or wutsoever.


but my friends in selangor kena hantar pulak ke daerah2. it's not a PLUS. not.


but here, perkara2 best yang berlaku adalah :
-sini ada wireless free. HAHA
-hari khamis balik pukul 3.30pm. hambik ko, jola-joli pastu xD
-hari ahad kerja but sy suka je apply cuti hari ahad. >:]
-minum pagi pukul 10-10.30 hoorei. w/ permission :DD
-balik kerja pukul 5.. paling lmbt pukul 6. rumah 2minit perjalanan, maka kalau keluar pukul 5pm, 5.05 da boleh ada kat rumah. keji tak :P
-sy ada sedara kat sini so apa2 hal akan bug beliau :P rumahnya pulak sangat dekat, maka boleh bug hari2.. lolx. (and dapat makan free just like at home. serius, pinggan kat rumah nenek sedara sy tu mcm pinggan kat rumah! T_T hoo terharu)
-kedai makan melambak2. ko pergi je la mana2, semua ada kedai makan. food heaven serious shit.
-sambung pasal food heaven, pagi2 kat sini da nampak asap dah; orang bakar ayam percik. sini pagi2 ada nasi semua tu. nasi minyak pagi2 ko bayangkan! super best!
-orang2 ofis super nice. sy boleh ke hulu ke hilir sesuka hati. the other day they gave me a dslr to take photos for working matter.
-i want to go to pantai. tunggu settle down semua, i WILL JOG there (atau berlari. either one xD)
-i hv friends here. tunggu la esok2 i bug everyone to show me around >:P
-we will stay here in KT, not going to daerah2. hah. bagos.




okeh sudah2 la tu tulis list, wani. pergi makan sekarang :B
"baek!" <--sin chan menyebok seketika.


all in all, silakan support sy kat sini *bow* love you heaps, friends!! ^^v



touch up gambar sendiri pastu masukkan dalam slide perhimpunan as "budak yg baru masuk", padahal zits merata2. kejikah--- :P sape2 nak hilangkan zits dalam gambar, silakan hantar kat sy. sy boleh touch-up kan. wahah.

11 comments:

Nadia says:
at: December 5, 2008 at 8:07 AM said...

asdfghjkl.
Ganu Ganu Ganu.
saya ske Ganu.
dan saya agak jeles anda ke sana.
maka kalo saya balik Msia nanti saya akan duduk rumah anda.
lololz XD

neways -- glad ur happy and dah settle somewhat =3
and NASI DAGANG NASI DAGANG makankan untuk saya NASI DAGANG XDDD
(eh tu dari Ganu ke? ...kan?)

okeh til then!!
i need to update my blog too sometime~ ahaha.

Iz says:
at: December 5, 2008 at 8:40 AM said...

wow weee.. kena posting kat tganu ye?
ala relax la tganu takde la teruk sgt. ade hiway dah skang ni.. nasib tak kene dok sarawak ke? lagi haru.. kena balik shah alam naik rakit kalau tiket flight habis, hahahaha..

n Z r A says:
at: December 5, 2008 at 3:25 PM said...

go go wani

oh dgn segala makanan yg tersedia, sila berharap anda cepat settle down utk berjog ke tepi pantai. huhu.

aaa bestnye pantaiii

peej says:
at: December 5, 2008 at 10:10 PM said...

mcm best je kan..
tp kalau aku pun ok kot..
since aku dah x club2 ni..dulu lain la..rasa mcm xnak renggang ngan kl..
tp terengganu beat aa..ade pulau2..
owh aku suka..
kalau aku gi sana..
aku roger kau bolehkah??
cea tah bile aku nak pergi tu..
eh..ke aku dah tanya kau soalan ni huh?
eh aku lupa la..
eh..byk betul eh aku..
ok la..byeeeeeeeeeeeeeeeeeee

gulagula says:
at: December 5, 2008 at 11:59 PM said...

pedulikan pendapat orang, yang penting anda heppy sokmo... =)
(ok, now i know somebody who's staying in terengganu...boleh jalan2 ke sana pasni)

misz eyeliner says:
at: December 6, 2008 at 12:29 PM said...

tak payah tny.aku sure ko akan jawab seronok keje kat sana.kan?

cuma aku nak tanya ini lah, hafiz..sama nama dgn bf aku.kacak kah? ;p

hyfa hasan says:
at: December 7, 2008 at 4:50 AM said...

tmpt keje wani kat mana ekk???

wani ezryl * says:
at: December 7, 2008 at 10:33 AM said...

nadia^ wohh ko ckp pasal nasi dagang, sy tgh lapar ni :B ha a nasi itu frm tganu.

weheyy balik msia cpt, kita tour semua pantai! xD (snorkel?) haha.


iz^ lolx sarawak pun maju, sebab budak2 tu duduk kat kuching je. nak balik, naik plane manjang :DD


nzra^ bila nk ada pantai kat shah alam pulak.. lolx :PP


peej^ boleh je ko roger, tp harapan utk sesat tu sgt tinggi sbb kite selalu sesat.. ahaha. kne tempah tour guide jugak xD


gulagula^ boleh boleh. siapkan tour guide sorang :PP


misz^ keje betul2 blom start, so xtau seronok ke x :P oo bf ko nm hafiz. mana gmbrnya, ada x letak kat blog.. ehehe :P


hyfa^ kat wisma darul iman. meh a datang :P

misz eyeliner says:
at: December 8, 2008 at 2:00 PM said...

ahaha... aku mengharapkan ko letak gambar hafiz itu dulu..

dakgilachoc a.k.a nani says:
at: December 9, 2008 at 8:58 AM said...

sonok tak terengganu?

wah sgt kiutla pic tu...siap ngan badge besar lagik...mmg nampak cam org bijak pandai..haha...

wani ezryl * says:
at: December 10, 2008 at 12:20 AM said...

misz^ dah letak dlm prev2 entry, tp da tarik balik sbb baru perasan, org IT filter URL website.. ohok.


nani^ wahah bukan badge tu, tp nametag :] ok la duduk terengganu, tp xde rumah. bak kata org indon, duduk bergelandangan.. haha