Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, July 14, 2016

hari raya wani ezryl *


my 2016's raya doodle.

harap tak lambat sangat nak ucap happy raya to ya'll! ehehe.

atas dasar kesibukan berhari raya,
maka hari ni baru sempat nak blogging.
maafin gweeeee *kunyah kuih samperit*

raya 2016 merata-rata kami pergi.
to cut short, putrajaya-banting-tampin-banting-jerangau-KTcity-genting-putrajaya.

dan awal-awal raya, hari sy adalah agak disastrous.
headache sebab cuaca panas nak dekat-dekat raya.
lepas tu masak rendang ayam 2 ekor nak bawak balik kampung, semua kena buang dalam tong sampah.
sebab ada serangga misteri masuk dalam kuali ok.
punya banyak gile.
ni lepas raya ni pun ada lagi.
dah bersihkan dapur pun ada lagi.
5 kali kot buang bubur yang dimasak untuk anaqi sebab ada serangga tu masuk ntah celah mana.
tiba-tiba je ada dalam periuk. scaryyyyyyy.

then 2nd raya sy demam. tak sakit kepala apa, tapi badan panas.
kena kat anaqi sekali.
beraya sampai malam, 2 rumah dia muntah. kesian.
penangan beraya non-stop, banyak gile kot rumah.
madness. hahah

so gambar raya pun tak ada banyak mana.
mana yang ada saja ye. kikiki


tema kitorang tahun ni; tiffany blue & light pink.


everytime raya side mertua,
kitorang takkan ketinggalan untuk bergambar di depan rumah kayu ni.
sebab rumah tu nampak authentic & raya-ish sangat. lolx
macam biasa, muka ariana dalam gambar laksana conjuring 2. maafkanlah. hahaha


the edited version. happy raya! :)



OOTD ariana; dengan dokoh firefly.

baju kurung ariana adalah baju terakhir yang kitorang beli.
sebab nak samakan dengan warna tema katanya. merata cari tak jumpa.
last-last kat alamanda jugak diamnya. cit.
hahah


husband & anaqi.. sama-sama berbaju melayu tiffany blue.

raya pertama tu, dah petang sikit kitorang ke tampin, negeri sembilan.
ini kampung nenek belah abah sy.
tapi wan (nenek) dah tak de. ada makcik-makcik je.
so datang beraya kejap. balik hari.


ariana dan neneknya. ni kat tampin. my family beraya kat tampin dulu tahun ni.

second day tu sambung beraya.
tak de tema mana, tapi most of us pakai ton biru.
husband je tetiba baju merah. haha


me, ariana and her cous, syaza (jaja).



nampak pokok cantik kat rumah sebelah, terus snap gambar! haha.



time ni beraya jalan kaki je, rumah dekat-dekat. lepas tu baru pergi beraya jauh-jauh.



rumah cik wok. nasi goreng sedap!



OOTD anaqi. 8 bulan dah budak ni.



OOTD wani. beige color. hari pokok-pokok dan bunga sedunia. HAHA

nak mencari baju raya ni agak fussy sikit.
yang penting nak cari yang nursing friendly.
alhamdulillah dua-dua baju raya 1st & 2nd day dapat yang nursing friendly.
yang 1st day tiffany blue tu memanglah, sebab tempah.
yang baju beige ni kebetulan terjumpa yang dah siap & ada saiz pulak.
dua-dua punya design; hidden zips. awesomeness.

kasut raya tak ada.
pakai apa yang ada.
ada time tu malas pakai kasut, selipar jepun je kita. hahaha


ni gambar kat terengganu dengan atuk ai. :)



ni anaqi time beraya kat rumah sedara di KTcity. bergendang je dia ni. lolx



anaqi dengan shah, kawan husband. kemain dongak.



beraya kat rumah kak ija. rumah baru siap woooo.

banyak lagi rumah kitorang beraya, tapi tak snap gambar semua.
terima kasih kepada yang hosting.
we enjoyed all the good food and the hospitality. hihi

nanti sambung post raya,
iaitu bercuti di KTcity dan genting pulak.

ok toodles!

selamat hari raya.
maaf zahir & batin.

2 comments:

Nabila Syifa says:
at: July 18, 2016 at 1:34 PM said...

sweetnya gambar family

wani ezryl * says:
at: July 19, 2016 at 3:59 PM said...

tq. raya la time semangat2 orang bergambar kan. hihi