Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, May 14, 2016

iftar ramadhan at cyberview resort & spa (eh awalnya!)

hahaha tu lah, belum ramadhan lagi tapi dah berbuka puasa kita :D

semalam kitorang ke cyberview cyberjaya,
dapat invitation untuk ke media preview iftar ramadhan with chef imran.
kitorang disambut dengan utmost warm welcome daripada pihak hotel.
tapi sy bukan datang as media mahupun celebrity blogger,
datang atas jemputan dan untuk memeriahkan majlis (sambil icip-icip menu buffet ramadhan FOC. hihi)
terima kasih, cyberview. :)

kitorang sampai dalam pukul 8pm.
media sampai lebih awal rasanya.. dalam pukul 6pm.


my lovelies.



dessert spread dia yang sebenarnya panjang lagi mejanya, tapi sy snap sikit ni je. hehe



antara stalls yang ada.



kambing golek menu wajib :D



ni udang telur masin. sebelah dia is kambing golek tadi. sedapnyaaaa udanggg. tapi makan seekor je :P



awat tu anaqi? hahaha



ariana dan keropok di mana sahaja. kat luar rumah pun nak makan keropok jugak. lolx



kitorang berempat.



with the excited anaqi.

anaqi ni respond dia terhadap alam sekeliling is quite overwhelming.
walaupun kadang dia suka buat muka tak ada perasaan,
tapi kalau tengok benda yang dia suka, kemain excited.
contohnya bila tengok kamera macam kat atas ni HAHA.
and today sy perasan dia suka tengok budak-budak main kat playground.
dia kalau sangat happy, either dia akan menjerit atau menyembur. hahahaa
menyembur tu tak boleh blah :'D

so back to our makan-makan.
sy tak snap banyak gambar,
sebab kadang dukung anaqi kan.
dia tu bukan boleh berlama-lama dalam stroller.
sibuk nak bangun je.
so kena angkat.
nak snap gambar sambil pegang anaqi di sebelah adalah agak menggegarkan gambar. lolx


bubur lambukkkkk.





bawang goreng dia adalah sedapppp.
ye sy particular part bawang goreng like that. :P


laksa johor yum2.

laksa johor jugak adalah favourite sy.
so bila jumpa tu i was like.. "AAHHH my lavh!" sambil memeluknya. kakaka

kat sana juga sy makan daging rusa masak hitam for the first timenya.
it looked like beef. tasted like one. hihi

kat sana ada jugak disediakan playroom untuk anak-anak.
so parents bolehlah makan sambil anak-anak bermain-main.
tapi ariana ni kalau main dia sibuk nak ajak kita sekali T_T. tak de maknanya nak tinggal dalam playroom sendiri. hahaha

so to those yang nak try ramadhan buffet kat cyberview resort & spa, cyberjaya,
bolehlah book awal-awal.
early bird promo voucher adalah RM95 (1st & 4th week of ramadhan),
dan RM108 (7jun sehingga 5 julai) nett.
kalau walk in sesaja, mahal sikitlah. RM138 dewasa dan RM69 kanak-kanak. pun nett jugak.

even kalau nak berbuffet ramadhan di mana-mana,
dah boleh start booking sekarang untuk harga lebih murah.
banyak hotel dah start buka tempahan.

ok selamat beriftor! (lah sangat di bulan-bulan syaaban ni haha)

tata!!

1 comments:

Mommy Cici says:
at: May 26, 2016 at 1:04 PM said...

wah sedapnyaa semua makanan. tak pernah makan daging rusa 0,0