Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, March 20, 2016

foodgasm fest @putrajaya international hot air balloon festival 2016

tengok tu!
berkurun baru nak update!
sopan sungguh sikap tersebut. wahaha

sebelum tu.
musim panas telah bermula.
tekak dah rasa nak sakit.
minumlah banyak-banyak air. (mesej kesihatan sekejap)

sambung pasal entry.
11-13 mac yang lepas, telah berlangsung PIHAB festival di area monumen alaf baru, putrajaya.
selain daripada belon udara panas, macam-macam program dan aktiviti lain ada kat sana.
salah satunya adalah foodgasm fest; ataupun pesta makanan anak-anak muda lagi hipster.
ahaha

sy tak termasuk dalam group 'anak-anak muda lagi hipster',
tapi sy adalah pencinta makanan.
dan kebetulan food fest kali ni dekat jugak dengan ofis.
dan sebab dia start hari jumaat,
jumaat tengah hari time lunch hour yang panjang itu kita manfaatkan ke sana :DD
time tu belum hujung minggu,
so tak ramai sangat orang.
hari bekerja pulak lagi.
bahagianyaaaa dapat pergi food fest yang tak ramai orang dan tak payah nak queue panjang-panjang.

food fest-date dengan raja.
sebab dah lama tak ngedate dengan dia. haha

selain food fest, ada juga bahagian bazar macam yang kitorang pergi ni.



kepada pencinta KFC, sy hadiahkan gambar trak KFC ini khas untuk anda ;)





















selepas berjalan-jalan kat bazar,
kitorang menapak pulak ke bahagian foodgasm fest.
panas terik time tu, matahari memancar-mancar di atas kepala.
tapi alang-alang dah sampai,
kita teruskan jugak pengembaraan membeli makanan ini! xD


tepi tu khemah 'bakarlah bbq'. ada kambing biri-biri ostrolia bakar kalau anda suka makan. hihi



gerai-gerai lain. food trucks pun ada.



art installation di foodgasm fest.

satu yang sy perasan tentang food fest hipster ni;
ia menggabungkan makanan dan seni.
so every festival mesti akan ada art installation.
bolehlah korang bergambar di situ.








comel kot yang ni. pekerja-pekerja dia siap pakai baju macam orang jap!


















sate lilit. yang ni sedap! terasa keenakan bumbu daripada serai tu.






hasil buruan yang berjaya dibawa balik di ofis.

lepas tu 'piknik' makan dengan raja kat ofis.
kenyang woih makan.
sy beli sate lilit, ayam ala korea (tak tau apa nama hahaha), churros dengan chocolate dip, wonder cheese dan lasagne ayam.
petang tu balik kerja, repeat pergi lagi HAHAHA
sempat tu singgah sebelum ke taska ambik ariana and anaqi.
lajuuu je sy jalan pi beli kambing bakar untuk husband and myself.
harith (my bro) and durra (his gf) pun ada sekali kat sana petang tu.
diorang gerak from shah alam lepas solat jumaat.
lepas-lepas tu diorang datang singgah rumah sy petang sehingga lepas maghrib.


with ma best mate, raja.

sekianlah kisah membeli makanan di pesta makanan. ahaha
nak cerita panjang, masa tak mengizinkan.
so tepek gambar je la yang lebih :P

jumpa lagi!!!

0 comments: