Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Tuesday, October 07, 2014

selamat hari raya aidiladha

heyyo.
hari ni dah hari raya aidiladha yang ketiga.
so how's your raya?

tahun ni turn balik ke kampung toks sy di terengganu.
as everyone concerns, perayaan aidiladha di pantai timur adalah supermeriah berbanding di tempat lain.
(rasanya sebab tu highway jam memanjang. ahaks)
hari ni akan singgah ke banting sekejap.

tahun ni tak ada baju raya baru pun.
pakai baju raya aidilfitri tahun lepas bahaha
sebab kat PKNS, alam sentral semua macam tak de sangat orang jual baju raya.
kalau tak memang nak beli sepasang yang murah.
memakai baju baru and bersih, sunat.
tapi tak pe, kira baju baru jugak ni. hihi


bawak balik rendang ayam kampung ke kampung tok. masak kat rumah putrajaya.


tahun ni tak buat korban,
tapi join tengok orang sembelih lembu.
tengok kemeriahan dia.
tempat sembelih pun dekat gile dengan rumah tok.
jalan kaki ke depan sikit je dah sampai.
toks dengan makcik-makcik ada la buat korban.


us with tok ki.



makcik, cousins and tok yam.



cousins; izrul, iddin, izzat.



lembu bijak and i.

bijak sebab siap mengadap kamera nak tangkap gambar haha.
orang cakap sekarang selfie dengan lembu. tak pun wefie dengan lembu pakai monopod.
ni bukan selfie, bukan jugak trend.
memang nak snap gambar aidiladha.
nothing to do with trend.
(kadang menyampah pun ada dengan 1.yang ikut sangat trending. 2.yang mengaku rare dan hipster tak nak buat apa orang lain buat/anti-trending. doink)
since amalan menangkap gambar ni dah zaman-berzaman sebenarnya. haha


my makciks and my brother, faliq. ni team black. hahaha



lembu pertama ditumbangkan. lembu bijak tadi (lembu kedua) tak snap sangat sebab terlindung.



siblings.

then dah tengah hari sikit baru la sempat nak snap gambar anak-beranak :DD

selfshot tiga beranak, all in blue with different tones.



selfshot h&w.

tu pun bukan tudung beraya..
tapi since dah ada, sarung je la. bahaha


tok ki, ariana & mama.



the four generations. :)

tamatlah sudah aidiladha tahun ni.
semoga berjumpa lagi aidiladha tahun depan ^^

0 comments: