Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, October 17, 2014

husbandku yang awesome menyambut birthdaynya

hahaha tajuk punyalah panjang kan.

seperti yang semua maklum (dan yang tak maklum, haa sila baca lah :P)
semalam birthday husband.
HAPPY BIRTHDAY TO YOUUUUHUUUU~
(16 oktober 2014 - umur dah 29 tahun ye. tahniah!!)

tapi sorry husb, semalam tak sempat nak berblogging sebab nak celebrate kan.
so kita buat entry hari ni.. hihi.

macam biasalah kan rakyat dunia kalau celebrate birthday haruslah makan-makan diutamakan.
sebenarnya kitorang dah celebrate awal, hari sebelum tu.
dinner ai belanja ;P
kitorang makan dekat je.. kat TGIF alamanda.
entry ni banyak photos muka kami je. so bear with us. fuahaha.


tiga beranak pi makan-makan. wee hoo!

tanya husband, nak hadiah birthday apa.
dia cakap tamau hadiah.
guys memang tak kisahkan hadiah kot.
ataupun memang kebiasaan dalam family dia tak de berhadiah-hadiah.
tapi sy bagi jugaklah hadiah.
jam ironman. HAHA
(gambar tak de sini.)
tapi tak sempat bungkus. bagi je macam tu balik dari ofis semalam.
*sabar je la kau ni, wani* T_Tv


nah sambung gambar kat TGIF.



budak yang over excited. mana-mana pun excited.

hari tu 15 okt, ada orang sambut birthday.
kat TGIF ni kalau ada birthday, staff dia punya kuat menjerit satu restoran, umumkan yang hari tu ada birthday.
lepas tu datang kat meja orang tu and nyanyi ramai-ramai.
time kitorang datang tu ada dua kali la diorang jerit.
agaknya ada dua orang sambut birthday.
memang bunyinya meriah la.
tapi tang tu hari gaji belum keluar, so tak ramai kat TGIF.


untuk budak-budak, dapat free meal. kitorang pilih chicken fingers dengan fries.



saya try burger ayam dengan sauteed mushroom&onion dia, jugak ada crispy mushroom. dan cheese. wallah!



set burger ni bersekali dengan fries. memang super kenyang la. pengsan makcik nak menghabiskan. (fries bawak balik)



husband ambik rib-eye steak (dia punya rib-eye je pun harga dah RM55 whoahhh)

tapi serious sedap la steak dia.
bau smoky-smoky.
tak tau masa bakar tu pakai arang kayu api apa.
side dish; corn on the corb (pun bakar, rasa smoky yang sedapppp) and mashed potato. potato bagi ariana makan. suka dia. haha


ariana dan misai plastiknya. bahaha

then semalam, hari birthday sebenar.
malam tu husband pulak belanja makan.
hahaha.
ye kitorang ni hidup sederhana je,
tapi makan tip top ok :DDD *gelak laju-laju*
naik kereta myvi pun tak apa, janji makan sedap. hihi
makan kat padi house.

mai posing sat dengan birthday boy ;)



ala ala ala dua-dua buat muka pomel ^________________^



haiyahhh!!



"eat my hand, dad!" kata ariana.



sy pun join sekaki. selfshot.



mi familia.



say EEE!



eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. T_T



my beloved one.



crispy chicken wings. sedapppp.



lupa nak tanya nama dish ni. husband punya. tapi dia creamy2 saucy2 tu la.



ni memang fave sy kat padi; spaghetti dengan eggplant. sedap banget!



aaa sedap!!! share ni dengan ariana, suka dia makan spag. bubur nasi tak suka pulak -_-"



"nah, makan ni, hambik." hahahaha


"can i have more?"

then buat surprise jugak la, belikan husband cupcakes.
awal dah tempah.
masa nak ambik tu, baker cakap kedai tutup sebab dia bukak booth kat tempat lain.
asalnya nak ambik petang.
so dia cakap datang rumah malam la, pukul 8.
malam tu before pergi padi, mintak husband singgah rumah baker ni..
tapi sy bitau husband, nak ke rumah kawan ambik barang.
stress dia nak kena pusing pulak sebab dah lapar kan.
hahahaha
jelas nyata nampak muka dia stress.
siap tanya lagi apsal tak pos je, ambik barang apa, yadayada.
soal siasat kau, macam inspektor polis :P
pandai-pandai la ai dolak dalik kan. rofl.
sampai rumah tu, ambik kek, tunjuk kat husband.
then lepas tu baru la nampak mukanya berseri gitu. hahahha
surplise tak surplise? :P


semua figures atas cupcakes ni memang favourite husband la.

"kek ni untuk siapa?" baker tanya.
"husband sy."
"hah, ada naruto ni?" muka dia terkejut.
hahaha fyi naruto ni memang ada satu online game tu husband suka main. so simbolik kepada game tu la.
mesti baker tu ingat untuk budak-budak kan sebab naruto.. kehkeh.
orang besar la sebenarnya yang suka komik and manga naruto.
budak-budak kecik suka frozen dengan ben10 ok :DDD

so ada ayam goreng tu sebab dia suka ayam.
dumbell sebab dia suka pi gym.
milo mug tu sebab pagi2 memang suka minum milo.
kucing 2 ekor tu biskut & bella.
popcorn and clapperboard tu sebab suka tengok movies. kadang tengok sorang je dia tu haha
then love banyak-banyak tanda kecintaanku kepadanya. ecewah *batuk kuat dan tergolek ke lantai*




happy birthday to youuuuuuuuuu.
love ya to the max!!

0 comments: