Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Tuesday, September 16, 2014

trip to ikea

i had a four-day-holiday.
EMPAT HARI, wey!! awesome sangat perasaan ni.. wahaha.

biarlah cuti tu duduk kat rumah je,
it's still a productive one for me. at least duduk kat rumah pun mesti tengok movies punya. haha

semalam isnin ambik cuti.
kitorang ke ikea.
saja jalan-jalan kan.
husband cakap nak cari rak untuk letak kasut.
and dia berkenan this one rack simpan barang.. murah pun murah.
tapi rak tu habis ok.
biasalah, barang best mesti orang habiskan dulu. lolx

tak pe lah, next time kita pergi lagi.
yang penting dapat makan meatball ikea.
walaupun kafe ikea tu forever queue panjang.
tabah je la, bedah :P


cangg!! kitorang makan dulu baru pergi shopping :)



sy ambik chicken wings je. memang sy suka. sedap!



try out the new almond cake. kek d'aim dah tak de sini. sedap jugaklah.



meatballs ikea yang superfamous dan sedap. yang merah tu jem beri ok.

bagi yang tak pernah singgah ke kafe ikea,
tips mudah; jangan datang sorang.
korang kena bawak teman untuk copkan meja.
so first step bila sampai tu adalah COP MEJA DAHULU.
jangan straight beratur beli makanan.
nanti merasa la tawaf kafe nak cari meja sampai bawak tray. ahaha

and again, tips lain.
sana ada troli pembawak tray.
troli disediakan menghampiri tempat makanan (korang akan queue panjang, jadi tak nampak pada mulanya).
so tak yah nak susah-susah cari troli or rompak troli sesapa kat meja-meja makan.
just queue seperti biasa.
korang akan menemui troli dan tray di hadapan nanti.
troli ni memudahkan korang untuk bawak berpinggan-pinggan makanan tanpa perlu menatang di atas lengan seperti waiter yang pro. :DDD

tips seterusnya.
menu di layar akan tunjukkan meatballs secara set;
contohnya yang regular ada 15 ketul meatballs.
large 20 ketul meatballs.
sebenarnya ini konsep kafe.
korang sila ke kaunter makanan dan mintak pekerja tu kuantiti yang korang nak.
nak 5 meatballs je pun boleh kalau tak larat nak habiskan 15 ketul.
"bang, meatballs 5 ketul!" begitulah korang order nanti.
tak de salah kalau nak order meatball sikit atau dengan kuantiti yang tak sama macam di layar. it's totally ok.

dahlah nanti kita share tips lagi :P

lepas makan tu kitorang gerak masuk ruang pameran.


lepak-lepak di katil ikea. haha



ariana suka main dengan dapur mini. haha



paling dia suka main; rocking chair. sampai tak nak bangun.

last-last tak plan pun,
tapi terbeli la rocking chair ni untuk ariana haha.
berbaloi la beli sebab kat rumah pun dia suka naik.
and kitorang beli beberapa barang kecik untuk rumah.
cuma rak tu je la tak dapat sebab dah habis.

then balik rumah lepas singgah beli jus buah and chatime.

3 comments:

Anonymous
at: September 22, 2014 at 10:25 AM said...

dlu meatballs die skali ngn fries.. ritu aku dtg, dh jd mash ek.. tapi papepun aku sgttt sukeee dgn muhsroom soup die wani.. sodap giloss -alin-

kaizenDaGreat says:
at: September 23, 2014 at 9:25 PM said...

aku rasa akulah manusia yang tak pernah jejak ikea lagi... hahahaha. ko dah menjadikan ikea tu macam kedai runcit bulanan aku tgk... hahahaah

wani ezryl * says:
at: September 28, 2014 at 6:03 PM said...

alin^ ha a sekarang set dia macam tu. tapi kalau nk mintak fries, dia boleh bagi jgk rasanya. mushroom soup xpernah rasa lagi. kalau sedap gle, boleh try ni.. hehe

kaizen^ hahaha sebab dah buat membership card, rugi pulak tak datang. mai la ikea, memang best sni. if tak nak membeli barang rumah, browse ruang pameran pun dah mendatangkan inspirasi ;)