Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Wednesday, April 02, 2014

skills

bila bercakap tentang skills and developments budak-budak kan,
babies khususnya,
antara soalan yang orang suka tanya bila jumpa parents..
'dah boleh buat apa sekarang?' (jawapan macam : dah boleh turn around, merangkak, berdiri blabla)
'dah boleh jalan ke?'
'gigi dah tumbuh belum?'
dan lain-lain soalan berkaitan (INSERT HERE) :P

walhal yang sebenarnya
skills budak-budak ni memang beza-beza sampainya
cepat atau lambat, skills tu akan ada jugak nanti
kita-kita ni je yang over excited nak diorang grow up cepat
walaupun patutnya kita cherish the moment
yoshh, anak-anak tak kan selamanya jadi babies
time ni je pun yang ada nak manja-manja dengan kita kan. lolx

so kalau ada yang tanya si ariana bariana ni
'dah boleh jalan ke belum?'
jawapannya : dia baru 9 bulan (nak masuk 10 sat lagi!) HAHA
ada kawan cakap 'anak sy lambat jalan dulu.. setahun baru boleh jalan.'
jawapan sy : setahun tu tak lambat, ahkak! setahun budak boleh berjalan tu dah kira normal lah :D
may be sebab kita duduk di persekitaran tahun 2014 yang orang berlumba-lumba nak semuanya cepat
so setahun-boleh-jalan tu dikira lambat
oh btw ariana sekarang memang dah tengah tatih pun kahkah
babah dia la rajin bawak berjalan
mama busy masak dan tengok gossip girl :P

ariana jugak dah boleh kenal few words macam
kipas (the first ever word that she understands! lolx)
meow (OK obviously meow tu adalah kucing. mak bapak pencinta kucing, haruslah! :D)
susu (biasa kitorang tanya dia nak susu ke tak)
car (sebab kitorang dok apartment tingkat tinggi, sy suka tunjuk dia kereta yang lalu lalang kat bawah)
mama (beta! beta! shiapa lagi :P)
dan beberapa words lain yang dia tengah cuba nak faham. kiri kanan, duduk berdiri, etc etc
you go, ariana!! *over ko wani hahah*
 

hahaha pemandangan rutin. sambil tido pejam mata boleh minum susu. ini skill super tinggi ni. kihkih


tatkala mengambil ariana balik dari taska. ecewah.


babah and ariana. sama je depa ni. lolx


fooling around with the camera

2 comments:

nuratika aziz says:
at: April 3, 2014 at 9:32 PM said...

Ya Allah,truly cute betul !
hahaha,ada ke ayat truly cute ?
btw,alhamdulillah you have such a wonderful daughter.hope she will follow her mom's cuteness and high talented in cooking XD

wani ezryl * says:
at: April 10, 2014 at 6:32 PM said...

thanks atika! amiin.