Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, November 21, 2013

ocupado

ocupado means 'busy' in spanish.

now rasa macam serabut kepala dengan workloads.

be informed yang kerja kitorang adalah analitik, bukan rutin.
analitik memestikan kita untuk berfikir. berfikir yang banyak.
rutin is like.. turun tengok projek, buat report, proses baucer. tu contoh.
bila kerja analitik, perasaannya macam ko nak final exam universiti.
perah otaknya hoih. cepat lapar. lethargy.
bila jumpa bos, macam-macam idea dia threw out.
(dia memang banyak idea).
staffs cakap sekarang semua kena cepat.
cepat cepat.
sy cuba kejar pace sebab beberapa hari ni sy dengan hal di hospital.
these two weeks pulak ada sesi data entry & data cleaning.
mana nak gerak ke bilik latihan,
mana nak siapkan kerja yang disuruh cepat siapkan.
in the end sy sendiri pening.
tapi pening pening pun, works have to be finished.
analitik tu bagus,
but sometimes i do miss working on routines.
you should see my desk.
kalau orang OCD atau 'pengawas' 5S tengok, mesti dah kena bebel.
hahaha

oh btw the dad dah keluar hospital semalam.
alhamdulillah.
good thing is kami tak perlu ulang alik shah-alam putrajaya.
kesian kat my mom & faliq la.
they both paling lama stay tunggu kat hospital.
sampai bermalam.
sy tak dapat nak berlama, kena balik jaga ariana.
harith jugak kesian.
sebagai anak bongsu,
dia balik rumah, tinggal sorang. tak de orang.
semua ke hospital.
again, alhamdulillah dipermudahkan urusan the dad.
mama ambik cuti sekarang,
cuti stay di rumah kurang memenatkan la sebab tak perlu berulang jauh.
minyak kereta pun save. bahaha
(spending sy mengalir teruk bulan ni. salah satu adalah minyak kereta. but i don't care, as long as i can go visit my dad. money? what's that? LOL *faint*)

beberapa hari lepas operation hari tu pun,
ingatan the dad dah mula pulih.
tak ada la cakap benda yang kitorang tak faham. hihi
tak faham pun, sy layankan je borak dengan dia.
so di rumah, the dad duduk tingkat bawah.
sofa cellini jadi katil.
empuk kot, kusyen dia tu pun dah serupa tilam dreamland
everytime sy landing situ mesti tertidur.. haha. betapa cozynya.
tak tau la my mom nak beli katil ke tak.
rasanya sofa tu pun dah ok.
tapi mana nak tau, tiba-tiba sy balik dari outstation ni dah ada katil tersidai di situ.. hihi
(ye sedang outstation)

oh ye gaji akan keluar tak lama lagi, no?
tempoh yang lama gilagilaaa gila gila geli mat mat! (lolx lama tak tengok video gelimat tu! xD)
memang serius rasa lamanyaa baru nak keluar gaji.
tak tau macam mana kita semua berjaya survive gap lamanya gaji tak keluar tu.
sebab time raya deepa hari tu gaji keluar awal, kan.
yang berniaga shaklee tu tak ada la rasa.
sebab baru hari tu dapat payment kannnnn (tengok status fb dah boleh tau payment shaklee masuk, walaupun sy tak jual shaklee. wahaha)
so. yeah.
i can't bloody wait for the next pay day.
by the meantime i'll consume meeting and training food. lolx
(sedap ok lauk meeting/training! hari ni ada roti canai, kwey teow udang, nasi lauk kari daging pekat, ayam berlada.. macam-macamlah. orang ofis lain sila drools :P)

dah.
membebel je kerja kau, wani.
(i'm just babbling! kikiki)
bukan selalu dapat blog.
so.
haha

esok nak start bengkel.
awal pagi.
tapi tv hotel tengah tayang breaking dawn part II.
macam mana tu?

1 comments:

::zLyNn:: says:
at: November 21, 2013 at 11:20 AM said...

alhamdulillah abah ko dah kuar hospital.. speedy recovery uncle!!