Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Wednesday, October 19, 2016

morning celebration

hai hui :D

just have some time to post about my husband's birthday celebration last sunday.

tahun ni sy decided nak (cuba) buat kek sendiri untuk birthday husband.
despite of sy ni sungguh noob membuat kek. HAHA
then i found this 'easy' recipe on fb. my friend shared it.
i call it 'easy' because you don't need an oven to bake it.
cuz it's a no-bake cake.
you just need a refrigerator. and cooled it.
huahaha.. sesuai untuk orang yang pemalas dan noob buat kek macam sy :P

i tried my best,
but it turned out not looking like the one in the step-by-step video. haha
kek yang sy buat tu terlalu lembut,
bila potong boleh runtuh. *pengsan*
i guess not having a penimbang and peralatan memasak yang sepatutnya telah mengakibatkan kek tu tak jadi macam bentuk yang sepatutnya. lolx
even hiasan ala latte art yang sy buat kat atas kek tu pun bertukar jadi macam kaler putih-putih tompok-tompok.
huaaaaa am i that bad in making cake?
further more, it's a no-bake cake for heaven sake! hahaha

but then the taste was there.
it tasted good.
tak de nak puji diri sendiri..
but it did taste good.

it's a mango cheese cake.
and i used harum manis. sebiji harga lebih RM15. RM18 kot. lupa harga *pengsan lagi*
jadi kalau tak sedap keknya, itu salah mangga. wahaha
tetiba nak salahkan mangga :'D

bought these cute candles too!

we even made handmade cards; me and ariana.
tapi lupa pulak nak tangkap gambar.
ada 2 kad untuk birthday babah.
ariana la excited,
sebab kat taska dia kan selalu ada birthday celebrations kawan-kawan.
seronoklah dia nak nyanyi lagu happy birthday.




nasib baik tiup tak runtuh. ha ha. ok not funny. T_T





kami celebrate super awal pagi.
tu yang anaqi's still in his PJs. mandi pun belum. lolx
ariana dah mandi.
betapa hazabunnahnya, pisau potong kek pun tak de.
pakai pisau dapur je.. yang selalu buat potong buah. hahaha


anaqi pun suka makan kek!



berebut kek. yoshhh.

i left the present in my car.
so turun ke parking kejap, ambik hadiah.


with the prezzie.



ariana pulak yang bersungguh nak bukak.



tak bagi adik dia dekat pun. hamboiiiii


yes, it's a drone! :D

ariana memanggilnya helicopter. heli pun heli lahh :P

happy birthday to my husband.
long live and good health, and always blessed by Him.

0 comments: