Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, October 24, 2016

ariana and telekung

GAMBAR HIASAN: budak berdua main 'basketball'. hahaha

kejadian malam semalam.
time baru masuk isyak.
i always wanted to buy ariana a mini telekung or a telekung of her size.
sampai ke sudah tak beli-beli. haha
sebab kadang-kadang datang mood dia nak join solat tu kan.
usually she will slip herself inside my telekung.
macam main khemah-khemah gitu. lolx

so semalam ariana dok punggah almari, cari telekung yang diclaim as telekung dia.
padahal telekung sy jugak tu.
tapi sebab dia ambik, so jadi telekung dia. get it? kahkah.

dia pun pakailah telekung sebesar alam yang tak padan dengan badan dia yang kecik tu.

once i started my solat,
dia berdiri kat sebelah, following each and every steps.
orang rukuk dia rukuk, orang tomakninah dia tomakninah.
mulut cut cit cut cit entah apa dibacanya. imitate kan. hahah
(yes there goes my khusyukness :DD)

so lepas tu anaqi datang ye.
walaupun ahkak tengah solat, ahkak dengar bunyi tapak kaki dan tangan anaqi yang laju melangkah tu.
dia tu walaupun merangkak, dah serupa macam orang lumba lari.

lepas tu dengar ariana cakap ke adik dia (yes there goes again my khusyukness. LOL)
"aaa.na.qi! nak solat lahhh." macam marah ke apa kena kacau dek adik, kononnya.
dia macam suruh anaqi pergi depan (ruang tamu) kat babah dia.

"babahhh. ambik anaqi." tak menyahut.

"babahhh. ambik anaqi." dia ni selagi orang tak respond, selagi tu dia dok mengulang.

hahahaa macam nak tergelak ok, sebab dia kan tengah solat.
boleh dia pause-pause bercakap dengan adik dia, lepas tu sambung solat.
then pause lagi panggil babah dia. lepas tu sambung solat.

budak-budak baya ni memang rajin nak join apa je yang kita buat.

so tunggulah nanti bila free nak kena pi cari telekung kecik untuk ariana.
dia sungguh ke-kakak-an ok.
dok marah anaqi pun lebih-lebih daripada kita haha.

till then!


walaupun anaqi selalu kena marah, dia sangat sayangkan kakak dia. lolx

0 comments: