Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, September 11, 2016

esok dah aidiladha!

hye hye.
it's me again.
sekarang pukul 2.00pagi++, baru siap kacau rendang. haha
ingat nak bawak balik rendang ke kampung tok kat terengganu.
tengah hari kang insyaAllah bertolak.
harap tak jem teruk macam sabtu. *as i heard*

bahan-bahan buat rendang semua beli semalam pagi kat pasar p8.
semalam sabtulah kan.
so masaknya pada sabtu malam, bawak ke hari ahad.
haa gila tak gila kita masak rendang sampai 2 hari. HAHA

mula-mula nak beli bahan-bahan on friday.
ingatkan balik kerja nak shoot pergi pasar tanilah.
senang, situ semua ada and fresh.
sy kan balik ofis pukul 4.30pm.
tapi kita hanya merancang.
tang hari-hari akhir nak bercuti tu lah biasanya macam-macam akan kunjung tiba.
pelbagai kerja datang.
i ain't complaint, but i went out from the office at 7.30pm.
punah rancangan nak ke pasar tani.
semorang dah balik kot time tu.
ramai dah start balik kampung kan.
nasib baik ada en. jit (bos seksyen sebelah) nak tunggukan sampai sy siap kerja.
super baik en. jit. dia dahlah nak balik kampung melaka hari tu.
semoga Allah sentiasa merahmati.

so malam tu makan luar je la.
pi mc d mc cafe yang baru bukak kat putrajaya ni.
orang ramai sungguh, tapi ada sistem numbering.
ko order kat kaunter, dapat nombor, then berdirilah kat ruang depan tu sambil tunggu nombor dipanggil.
drive tru dia memang panjang gile la malam tu.
agaknya orang nak balik kampung, singgah membungkus kot.
sampai ke luar-luar jalan ada kereta beratur. gile gigih.

so berbalik kepada tajuk kita pada hari ini *wah haha baru nak sampai ke gist cerita?!* :P
esok dah aidiladha!
salam aidiladha kepada semua.
and selamat menunaikan ibadah haji to those who do.
raya tahun ni beli baju online je.
tak sempat nak mencari sampai jumpa kat luar sana. :D
harap tak jam teruklah hari ni.

till then!

0 comments: