Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, September 25, 2016

gangguan bekalan air putrajaya

happy sunday.

sunday lah sangat, kejap lagi dah nak tengah malam.. haha.

sekarang ni putrajaya dan kawasan sekitar sedang menghadapi masalah bekalan air.
that's the first time here.
selama ni kalau tempat lain terputus bekalan air, putrajaya macam steady aje. :D

punca masalah bekalan air ni adalah disebabkan loji rawatan air sungai semenyih berhenti beroperasi sementara sebab ada pencemaran bau daripada air sungai semenyih.
one of my ex-colleague said benda ni berpunca daripada kawasan perindustrian hitech semenyih.

yang tinggal di bangi beritahu, dah tadah air, tapi air warna kekuningan dan berbau macam minyak.
yang dah 2 hari mengadap masalah bekalan air di rumah kat putrajaya ni pulak bitau, air ada, tapi tekanan sangat rendah *boleh bayangkan kot sebab tekanan air dalam main toilet rumah kitorang pun forever tekanan rendah. even semasa hari-hari biasa. haha*

dan kitorang-kitorang yang tinggal kat kuarters bertingkat (high rise) ni pulak,
alhamdulillah sehingga sekarang pakai air tangki blok dan masih bertahan.
hari ni kitorang dah tadah air se-tong dan sy dah cuci SEMUA baju kotor, takut air habis tiba-tiba.
*tetiba wani rajin. akaka*

not gonna type long,
just harapkan masalah ni akan berakhir segera.

tak kelakar kot rumah tak de air.

0 comments: