Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, June 12, 2014

makan-makan family

assalamualaikum and helo! :)

(CAUTION : GAMBAR BANYAK. ahaha!)

sabtu lepas kitorang buat makan-makan family di shah alam sempena birthday ariana dan good news naik gred sy tu. xD

biasa korang tengok budak-budak zaman sekarang kalau sambut 1st birthday mesti beria-ia kan *lolx*
bukan setakat kek,
siap ada themed party bagai
dan upah event management gitu :P
(walaupun budak setahun mungkin tak tau tiup lilin kek lagi. mungkin.)
mak bapak mampu, so buat je la. haha

kitorang punya majlis biasa aje dan tak ada kek la hoih :DDD
yang penting nak kumpul ramai-ramai and makan tu.
nak beli kek tak sempat sebab berlari ke sana ke mari.

our family :)



makan-makan yang simple je sebab start pukul 3. ala-ala hi-tea.

so ada mee goreng yang sedap dimasak oleh mama *gracias, mama!*,
rendang ayam yang sy masak,
sate kajang (asalnya nak beli willy, tapi tak sempat nak pergi, beli samuri sudehh)
dan deserts lain.


puding jagung yang dibawak oleh mak mertua ai. tq, mak!



sate tu memang letak sikit-sikit sebab tak nak dia sejuk. so kalau habis je top up.



biras sy, ila & daughter, syaza.


the guys in my life; my bro faliq, my dad and my husband. ariana pun ada skali situ :D



mak mertua ai & iqbal, adik ipar yang baru accident patah tangan.



bapak mertua & anak ipar, aulya.



tu yang duduk tu ina, mak aulya :)



my BILs. faiz ni memang ceria sentiasa. hahaha. sebelah tu isa.



the dads.



ariana yang tak biasa tengok orang ramai-ramai tetiba muncul di rumah.



my aunt, my bro harith, my cous afiif.



my cous' wife, nurul & my cous, kak gee.



kak gee sedaya upaya nak dukung ariana. in the end baru nak budak tu. haha



ariana yang pandai je angkat tangan minta diangkat :DD



husband and i.



ariana and her uncle, faliq. sebelah tu mak bapak dia :P



my mom yang berkerja keras menjayakan makan-makan ni! ^^



my daughter and i.



yay, ariana dapat hadiah kereta! lolx



tengok tu muka tak nak senyum langsung sebab tengok orang ramai sangat. :P



tema baju warna putih. baju je la, skirt beige.



yuhuu it's the husband!



my bro, harith.



my cous; afiif and kak gee.



this is my aunt, cik mah :)



another of my aunt; cik long.



ariana ni tengok mood jugak, ada orang dia nak, ada yang tak.
biasanya dia akan confuse dengan orang yang kulit cerah and pakai spek.
sebab macam uncle faliq kesayangan dia kan. HAHA
hari tu dia mistaken kawan harith, yang ni dia ingatkan ammar (my cous in striped shirt) tu faliq.
bila ammar bukak spek, ariana confuse balik :P
tapi dia memang memilih orang la.
bukan semua orang dia nak.
selamat maju jaya la memujuk dia.. lolx



my aunt, cik arah and cous, asya.



lepas tu family cik po pun datang.

diorang sampai lewat sikit sebab ada kenduri kahwin di area rumah.

selain aktiviti makan, tengok tv, borak,
ada juga aktiviti mengedar souvenir.
sy punya souvenir langkawi (kekacang) berkurun simpan baru bagi kat makcik pakcik.
souvenir sabah (brooches) pun bagi hari tu jugak.
cik arah baru balik US, bagi semorang coklat dan gelang batu jed.
senang kan kumpul-kumpul macam ni,
terus je bagi souvenir kat semua.. haha

oh ada door gift sy buat, tapi sy tak snap gambar.
alah brown paperbag (biasa untuk goreng pisang tu HAHA), letak riben kat depan. dah.
paperbag kecik tu sangat 'in' kan.
tak costly dan go green. lolx


dah petang sikit tu ariana pun penat and tidur.
biasalah dia tu kalau tidur terkeluar koordinat.
dah biasa sangat tu. bahaha


sekian kisah makan-makan kitorang! xD

2 comments:

syira says:
at: June 12, 2014 at 9:45 AM said...

mata ni yang tersilap ke ape, nmpk ko cm berisi je, hoho

wani ezryl * says:
at: June 12, 2014 at 10:39 AM said...

bukan berisi pregnant ye, memang ai gemuk. haha :P