Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, June 08, 2014

outstation in KK

rasa macam entries berpending-pending
sebab tak sempat nak menaip. haha
now ada masa,
so kita snatch sikit masa tu :P

ini kisah trip ke kota kinabalu, sabah.
best thing about my job is
kitorang boleh belajar macam-macam benda
dan pergi ke merata-rata tempat.
(dan kadang dibayar untuk itu. lolx)

tapi duit bukan semuanya.
yang penting tag 'jauh berjalan luas pemandangan' tu. HAHA

this is my third times to KK.
kalaulah tiket ke sabah ni murah dah banyak kali kot pergi.
sebab KK memang best!

pergi ke KK naik MAS.
balik naik air asia.

ni time pergi. awan kepul-kepul.



majestic.


naik MAS best;
satu sebab hospitality dia.
airlines lain tak boleh beat kemesraan cabin crew MAS.
dua sebab selesa.
cuma sy malas jalan jauh dalam KLIA tu. hahah
KLIA2 pun sama jauhnya.
kalau kat LCCT dulu dekat la sikit.
apapun subang airport still is the best sebab super dekat. huahua
ok sambung :P


dalam flight MAS ke KK ada hiburan akaka.

flight dua jam lebih.
sempat la sy menonton 'best in the world' raya special (rancangan makan-makan)
dan movie philippines 'bride to rent'. tapi tengok tak sempat habis.
sebab kapal terbang dah nak mendarat.
cerita dia kelakar and sweet hoih.
nak download la nanti :D

samapai di KK,
sy stay di hotel klagan.
hotel ni duduk kat tengah-tengah pusat bandar.
dengan shopping malls.
tapi sy tak singgah pun malls.
masa suntuk sebab sy ke KK satu malam je.
plan asal nak ke pasar filipin,
tapi tak sempat jugak :'(

hotel yang (hampir) serba lengkap. cermin besar.

sy kata 'hampir' sebab
semua dia ada,
kecuali fridge. HAHA
tapi may be sebab sy duduk di bilik standard.
the lowest i can get is RM190 per night.


ada safety box.



tempat iron, sejadah.

paling bosan kalau dapat hotel tak de iron.
ataupun kena menapak ke bilik iron sambil bawak baju.
itu tidak convenient sama sekali.
so i really appreciate the existing of iron in my room ;) lolx


design bilik air yang cantik.



tempat mandi di sebelah sinki.



shower head yang lebar macam mandi air hujan dengan satu lagi tu berbentuk silinder.



toiletries.



hair dryer pun ada. xD



towel rack.



the mirror. ye banyak cermin ok. :D



drinks station.



view bilik.



lawa kan? :)

despite of ni bilik standard je,
tapi selesa dan luas.










kalau bawak durian dan cempedak, kena denda pembersihan sebanyak RM1,000.



buku dine in menu. lupa nak rotate gambar. hahaha

malam tu pergi makan dengan kawan-kawan kat KK.
kawan-kawan yang kenal kat KK ada la a few,
tapi yang ini kira good friends la.
kalau datang je depa mesti bawak makan.
thanks, guys!

makan di chinese restaurant.



kat luar hujan masa ni. orang ramai gile kat restoran ni; luar dan dalam.

second day tu barulah siap-siap untuk bekerja. xD


snap gambar sendiri dulu apa-apa hal :DDD




good morning, KK!!



lawat projek, lepas tu ke ofis mereka. tu orang JK*R tengah tunjuk apa la tu. haha



the outcome team.

balik naik air asia.
tak de hiburan dan makanan yang ditempah dapat lain.
may be sebab their new policy untuk waran udara.
makanan standard, so tak boleh pilih-pilih.
k fine, lain kali naik air asia sy beli tiket sendiri.
dapat pilih makan.
(nasib baik dapat nasi goreng ikan pedas yang diorang bagi tu sedap. HAHA)

ok nanti sambung lagi.
cerita KK dah habis.
cerita lain pulak.

tata!!

2 comments:

aisyah ambris says:
at: June 8, 2014 at 8:25 PM said...

Laaa..np tak habaq awal2...cek ade jer kat kk ni..hehehe..boleh kenai2...

wani ezryl * says:
at: June 9, 2014 at 8:50 PM said...

laa ye ke. tu la nak berlama-lama tak sempat sebab tinggal satu malam je kat KK. will be coming there again!