Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, January 02, 2017

the second of '17

hey hey!

wah tak sangka percutian 10 hariku akan tamat hari ni :P
tomorrow will be the first working day of this new year.
apa yang pasti, ofis akan sibuk sampai bulan februari sebab depa-depa nak prepare untuk sambutan hari wilayah.

hari ni tak ke mana sangatpun.
awal pagi around 10 went to alamanda for breakkie.
orang pun tak ramai lagi, bahagia je jalan. hahah
lepas tu beli barang rumah dll.

putrajaya was rainy today.
sekarang masa taip ni, hujan dah berhenti.
tapi bunyi air di atas jalan yang dilalui oleh bas dan kereta masih dapat dengar dari sini *wow betapa detail bunyi itu! :D*
internet jugak agak menyakitkan hati time-time hujan sebab selalunya slow mo.
phone pun dipakai secara minimum sebab dengan kelajuan seperti siput babi, tidaklah dapat sy buat apa-apa melainkan baca message dan taip message. huaa
balik dari alamanda, panaskan bubur untuk anaqi and goreng ayam sos tiram untuk ariana.
dua-dua selera makan, so should be okay for me.
sy tak makan lagi, mungkin skip lunch dan makan malam terus, menunggukan ayam beku dinyahbeku :D
sementara tu tumpang makan maggi noodles yang husband masak dengan udang harimau yang dia beli kat AEON big tadi.
i bought ariana a microwave oven (toy) today at toys r us.
seronok dia main tak berhenti.
harapnya dia dah tak sibuk nak pusing-pusing ai punya oven timer kat dapur. hahaha

sekarang enjoy watching streaming movies at 123movies.
tapi tengah-tengah hujan, memang tabah je la.
lately i watched few of quentin tarantino's movies;
like the hateful eight, inglourious basterds AND rewatch django unchained.
cerita-cerita QT memang the best kot. not your typical ones.

so itu je lah nak cerita hari ni.
nak solat asar then masak kerutub ayam kot.
sorry, as said, gambar tak ada sebab phone ai rosak, now pakai phone sementara yang kualiti gambarnya adalah sangat meragukan. bahaha

kbai!

0 comments: