Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, January 15, 2017

our (play) weekend

weekend was awesome.

sabtu balik shah alam sat.

ahad (today) bawak ariana bariana main zoomov kat ioi city mall.
rm20 untuk 3 rides. (rm10 1 ride. tapi rugi la, baik ambik yang rm20.. wihihi).


kitorang berdua je.
anaqi dengan babahnya kat rumah.
so lepas main panda tu, jalan ke toys r us shopping mopping *i laf toys r us! woots!*
then tapau kfc untuk babah.
kat kfc noon tadi ada kejadian customer macam nak pitam kot, depan kaunter.
the kfc staffs were really nice,
ambikkan kerusi dan suh duduk dulu. bagi air.
even customer kat line sebelah pun tolong dudukkan dan tolong belikan makanan untuk girl tu.
such a nice view of kindness within people.
ramai orang baik-baik kat dunia ni, tahu. :)

balik tu ariana dah penat main, tertidur dalam kereta lepas makan cheesyball.
mendukung la naik rumah.. wahh i'm a hercules now :DDD
mind you ariana is 14kg, and i was carrying plastic bags and the kfc food too.

balik rumah tu buat nasi goreng banyak sayur untuk diri sendiri.
lepas solat & makan, ketiduran kepenatan around 4pm kot. *jangan contohi tidur time ni. haha*
then husband brought the kids to the playground while i was sleeping.
bangun-bangun, mandikan budak-budak, siap-siap semua pi alamanda.
sebab husband dari sabtu lagi nak makan kat black canyon.
fyi kami ada this particular menu kalau ke sana.
so beliau nak makan menu tu lah. hahaha.
mengidam ke teringin ke apa tu tak tau lah :P





nampak tu rumah mainan tu.
ai beli untuk anaqi ye.. sempena hadiah birthday yang belated.
tapi kakaknya pulak yang over main.. haha.
padahal kat toys r us dah beli barang sendiri tu..
she wanted a helicopter dengan bubbles dalam tube panjang tu.. untuk buat giant bubbles.
so i bought anaqi the house dengan penyapu (brand just like home).
just like home ni mainan dia macam apa yang parents buat kat rumah la..
macam pinggan mangkuk, makanan, iron, penyapu semua tu la.
nampak real la.
since anaqi suka kacau penyapu ai *bahaha* ai belikan la dia penyapu mini tu.
seems like he's more interested in the broom than the house.
dia dok usung penyapu tu ke hulu ke hilir.
then ariana pulak yang take over main the house. haha sabar aje la :P

lepas tu solat maghrib kat alamanda je lah sebab tak sempat nak sampai rumah lagi.
then the kids main kereta mainan kat alamanda.
duit syiling dah siap-siap bawak bekalan. lolx

sama-sama naik kereta.

so tu je lah cerita weekend ni.
can't wait for next weekend pulak. haha

hoh kami memang suka weekend. siapa tidak? ;)

cheers!

0 comments: