Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, February 07, 2016

seminggu sekali kah??

huahh ye lah, nampak macam sekarang ni dapat update seminggu sekali je hahaha.
i hope that a good sign of me being a mother while may be it shows that i'm a bad daily blogger. hah! :P
mujur tengah ada cuti panjang CNY ni.
and mujur dah malam; the kids dah tidur and i have some time for myself to blog.. kikiki

CNY ni tak ke mana,
just shah alam-putrajaya-banting-shah alam.
sementara orang lain meredah jam berjumpa sanak-saudara di kampung.. which is soo worth it (untuk mereka).
blood sweat and tears hui nak harung jam jumpa orang tersayang ni.
nak pergi toilet R&R pun beratur panjang.
sampai terpaksa 'mandikan' anak dalam kereta.
makanan habis di mana-mana.
trust me, i've experienced it once.
now ada anak baby kecik pulak lagi, may be pass dulu lah journey jauh secara serentak berjemaah ni.
mau tahan 10 jam atas jalan je. kesian kat yang kecik-kecik ni. haha

entry gambar makanan.. nah!! :D

last week pergi pasar dengan husband, ariana and anaqi.
kat kedai sayur ada cendawan kukur/kulat sisir ni.
serius sy first time tau pasal cendawan ni.
ingat macam cendawan-cendawan biasa.
rupa pun nampak macam oyster mushroom versi mini. ahaha
husband kata "sedap ni kalau buat masak lemak."
ting ting hint suruh beli and masak lemak balik kang.
terus wani e mengaut 2 genggam dan masuk ke dalam bakul
(tanpa mengetahui harga cendawan ni mahal! HAHAHA pengsan)
rupanya susah nak dapat, and tak semua tempat ada jual.
tetiba ada couple lain datang kedai sayur.
the husband was saying the same thing; "sedap ni kalau buat masak lemak." ahaha
what's with this cendawan and masak lemak??
ok let's masak lemak lah macam tu :P


tedious nak membuang kaki cendawan yang keras. kena kerat satu-satu rupanya. lepas tu rendam.



nah, dah dimasakkan lemak cili api!



masak dengan empat ekor udang jugak. buat bagi rasa-rasa je :) podeh (pedas)



dikawankan dengan ikan goreng garing dan tempe goreng haha


the next day masak simple la pulak;
ayam goreng garing.

husband makan macam tak cukup. ahah. sorry hun, mana nak tau tak cukup kan. lolx



sup petola. petola nampak over layu sebab masak ter-lama. kehkeh.

orait nanti sy update lagi.
cuti ni sempat kot update banyak sikit. hahaha
kbai!

0 comments: