Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, February 12, 2016

friday rant

salam jumaat, everyone.

tetiba sempat blogging pulak kan sebab hari ni macam kehabisan kerja *is there such term?*
i brought in my ultrabook at the office, jadi blogging kat ultrabook sendiri (tak guna barang ofis pun hahaha. 'masa' ye guna, tapi memang kerja dah siap. so how?) :P

memandangkan free hari ni,
lepas jumpa big boss tadi sy sambung kemas-kemas bilik.
semalam dah kemas meja. macro kemas.
hari ni kemas laci pulak. micro kemas. haha

ada bawak cermin dan tray ikea untuk digunakan kat ofis.
boleh ke gradually menukarkan bilik ni jadi ikea-ish?
sy kenal sorang kawan yang buat macam tu.
kerusi ikea, rug ikea, lampu ikea.. dalam bilik ofis! and he's a guy!
gile kagum.

in conjunction of the wedding anniversary,
macam nak share cerita best kitorang dulu-dulu.
cerita best tu banyak, tapi banyak bab.
mungkin tahun ni cerita sikit, tahun depan cerita lagi.
kena tunggu februari je la baru dapat cerita. haha gila malas kan wani ni.

bab hari ni adalah pasal flight.
kitorang dan flight memang ngam.
sebab dulu kerja jauh, nak balik kena naik flight.
nak pergi meeting naik flight.
nak kursus ke apa pun naik flight. mostly la. bukan la hari-hari.


1. before kahwin, before couple, husband and i; were friends. ada sekali tu gaduh hebat sebab apa ye.. lupa. hahaha. naik flight sama-sama. duduk 1 row, seat sebelah-sebelah. sambung gaduh ye dalam tu. then ada sorang adik ni duduk sebaris dengan kitorang, seat tepi tingkap. kesian dia menadah telinga dengar kitorang gaduh dalam flight :'DDD

2. flight jugak adalah alasan supaya diambik dari airport. walaupun naik cab airport tu ko boleh claim, baiklah mintak kawan datang ambik kan. boleh borak-borak on the way balik.

3. lepas kahwin pulak, dekat setahun kot we're in long distanced. sy balik selangor dulu. jadinya masih tak dapat dipisahkan dengan flight. selalu jugak balik jenguk husband and vice versa. dalam flight jumpa sorang uncle yang duduk sebelah. dia pun weekend husband. tapi dia balik jumpa wife dia every week. kaya tak pe la, pakcik. sy sebulan sekali je kalau rajin. haha

4. kitorang berdua jugak ada pengalaman tertinggal flight sebab jalan jam menggila kat subang. ramai jugak passengers yang sama-sama tertinggal flight dengan kitorang hari tu. tapi tak kuasa nak beli next ticket. mahal gile. pulanglah kami, berholiday kat selangor je. uhuhu :P


so tu lah empat points kitorang dan flight.
now jarang naik flight sebab ofis baru, tak pergi outstation merata sangat.
pergi bercuti pun tak kerap sebab ada budak-budak kecik ni.
next time cerita pasal lain pulak. haha
ke nak tunggu februari tahun depan? :DDD

ok lah ada benda lain nak buat pulak ni.
till then!

0 comments: