Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, February 01, 2016

back on february

hello, cyber people!

rasa macam berabad tak update.
(sebenarnya tak berabad mana pun, but the feeling itu ada. hahah!)

sy update ni via phone,
pagi2 buta hari wilayah,
sambil golek2 atas katil. lolx
tak seseronok update dengan ultrabook hoih.
ketik ketik satu satu kena taip.
boleh mengundang cramp dan carpal tunnel syndrom :B
lain kali pakai komputer je lah nak update pun.
ni sebab kes malas je ni. haha hampagas.

sebenarnya banyak benda nak cerita,
tapi tak de gambar.. how?
semalam transfer semua files gambar and video..
tertinggal pulakk thumbdrivenya kat shah alam
(ye, now sy kat putrajaya).
jadi tunggu ada gambar lah baru buat throwback entry.
senentara tu kita update cerita2 terkini.

semalam sabtu dah balik putrajaya.
few days dok shah alam sebab husband outstation.
anaqi pun tak hantar taska lagi,
so mama baik hati nak tolong jagakan for 4 days.
(thanks, mama. you're the best!)

sampai2 area rumah, tengok parking semua banyak penuh.
hari cuti kotttt.
orang kat putrajaya (to be specific; orang kat kuarters aku ni) tak keluar berjalan or balik kampung ke huiii.
manjang parking penuh.
suka dok rumah je agaknya. haha

kitorang rest2 je kat rumah.
lepas maghrib baru keluar pergi perbadanan putrajaya.
ada sales the store.
pergi sana, tapi tak banyak yang dibeli.
tak banyak yang berkenan.

lepas shopping, pergi padi house for dinner.
tempat mana lagi kan.
suka makan kat sini sebab cozy and sedap.
meja nan satu depan kaunter bayar tu dah jadi macam meja rizab kitorang pulak.. hahaha
boleh kata everytime datang memang akan duduk situ.
senang.. ala2 L-shaped sofa.
ada kusyen banyak.
ariana suka la lari sana sini sambil lambai2 orang sekeliling.
nasib la depa melayan dia.
hadoii mesra rakyat sangat.

tak banyak gambar sy snap sebab dok pegang atau entertain anaqi.


husband belanja kikiki



ariana enjoyed her soup.

tak sempat nak ucap awal kat blog..
but anaqi dah masuk 3 months, yaw!
happy 3 months young, anaqi!!

bersyukur sangat walaupun kadang waktu start tidur dia tak menentu,
but most of the time dia akan tidur straight sampai pagi. at least 4a.m. la.
tak de la makpak ko jadi zombie atau mata panda nak stay up all night ke apa. kekek
pandai 'cakap' dah anaqi.
kalau agah-agah memang dia punya responds tu non-stop ok.
banyak benda dia nak cerita agaknya.
peramah lebih. hahaha

asal sua kamera je, buat muka terkejut gini. patutlah kalau sepuluh shots baru dapat satu yang ok *cries* :DDD

(muka asal dia sebenarnya lagi handsome kalau tak buat aksi terkejut macam tu. but what to do. hahaha)

oklah nanti sambung lagi.
bye!!
happy holiday kepada yang bercuti!!

0 comments: