Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, January 04, 2016

it's all about foodsie

haha.
makan dan makan dan makan. apa lagi :P

sebelum tu.
hari ni adalah first day of working and schooling in 2016 untuk kebanyakan orang.
jadi selamat bekerja dan masuk ke sekolah diucapkan!
acik cuti lagi ni. kikiki

seperti tajuk kat atas,
entry ni banyak gambar makanan je lah.
silakan!

ayam masak merah dan sayur bayam goreng.

hidangan pertama yang dimasak pada 2016.
ayam masak merah favouriteku *banyak favouriteku sebenarnya ni! HAHA*


ayam masak merah close up.

then hari tu ada keluar dinner dengan husband.
dekat je, kat nasi ayam tam kat seksyen 23.
tak pergi jauh sebab tinggal anak-anak kat rumah. kang lama sangat pulak. hihi
tempat ni terkenal dengan pelbagai jenis makanan sebab ada stalls.
kedai dia jual nasi ayam and goreng-goreng masakan panas.
yang stalls pulak macam-macam ada;
daripada western, takoyaki, putu bambu, roti bakar, kwey teow, tandoori dan banyak lagi ai tak ingat. lolx

my nasi ayam golek.



portion nasi dia memang banyak! tak habis pong.

yang gambar bawah ni pulak,
lunch semalam.
bawak ariana sekali.
makan last la before husband balik putrajaya semalam.
harini dia dah gerak pergi outstation naik flight ke seberang laut.
pun makan dekat belakang rumah tu je sebab anaqi tinggal kat rumah.


haha gambar ni macam kelakar sebab ariana punya muka tak puas hati tengok ABC tu :DDD




ini dua olang yang kamceng.

sy order wantan mee aje.
tak rasa nak makan nasi petang-petang camtu.
dengan air milo suam.




ok la wantan mee dia. not bad.

ok tu je lah cerita pasal makanan untuk harini.
hingga bertemu lagi. ahax

0 comments: