Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, May 28, 2015

visiting the dentist

dari malam selasa sakit gigi yang super duper sakit punya.
sebenarnya sebelum tu lagi dah sakit.
isnin pergi jumpa doktor gigi.
my gigi berserpih punya la banyak, it became a huge hole.
(alkisahnya gigi geraham dok berjiran seblah gigi bongsu yang positionnya condong - or doc call it gigi tidur. may be gigi bongsu tu tolak gigi geraham or the position made it hard for the toothbrush to reach there, jadi gigi geraham tu tak kuat la jadinya BOO HOO. tu la dulu sayang sangat nak buang gigi bongsu tidur tu :P)

so doc tampal sementara. tapi few minutes lepas balik dari klinik, tampalan tu tertanggal haha.
akibatnya sakit balik.
so semalam rabu pagi pergi klinik balik.
jumpa doc lain. tampal sementara lagi.
dia cakap nanti buat appointment lebih kurang in a month.
nak cabut akar-akar yang dah nak meninggal. kihkih
and kena buat rawatan akar yadayada ai pun tak faham.
but basically my tooth is in a very bad condition D':

so sementara tu makan bubur and makanan yang lembut je la.
sampai sakit ni kurang (or i hope hilang in few days).
and dapat kunyah sebelah gigi je. waaaaaa.

sakit gigi.
the sakit-est ever.

2 comments:

kaizenDaGreat says:
at: May 28, 2015 at 7:37 PM said...

kalau still sakit memang kena cabut gigi tu. sebab actually gigi tu takde function sangat pun. ;p *aku google dulu-dulu sebab aku pernah kena macam ko rasa macam naik gila... hahahah

tapi tertakluk kepada condition semasa tuan punya badan. bukan simpy boleh cabut.

wani ezryl * says:
at: June 19, 2015 at 1:00 AM said...

tu la. nak cabut sayang hahaha

yang sakit tu bukan gigi bongsu tapi gigi geraham sebelah bongsu. tu yg sayang nak cabut. :D