Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Wednesday, May 06, 2015

car seat


assalamualaikum. hai.
berjumpa lagi kita. hoho
sorrylah, caught up with things and sibuk bercuti, baru sempat nak bukak blogger :P
entry cuti-cuti malaysia akan di-up sekiranya kerajinan merajai diri. fuahaha

hari ni nak borak tentang beberapa kejadian yang berlaku baru-baru ni.
kisah family tiga orang terkorban (tercampak) sebab kereta myvi lumba sana sini.
and latest baby terkoban (tercampak) sebab bertembung trailer.
takziah kepada keluarga yang terlibat.

one. i drove a myvi and not all myvi drivers are racers.
kelab pun tak ada ok.
macam mana dengan pakcik yang bawak myvi pergi masjid?
mak bapak yang hantar anak pergi sekolah naik myvi?
student yang mencari ilmu di univ naik myvi?
so don't generalize people like that. VERY SHALLOW MINDED.


oh, helo hai, everyone!! spread love!

two. ramai komen pasal mangsa tercampak sebab tak pakai seatbelt.
then masuk topik baby selalu high risk tercampak sebab parents kat malaysia tak letak kat car seat.
selalu pangku anak kat depan.
kadang pangku sambil drive.
then these mothers ada yang beritahu, diorang nak kena menyusukan anak kat depan, sebab tu pangku.
and nanti ada la yang bidas balik cakap tu bukan alasan.
kat luar negara kalau tak letakkan anak kat car seat, boleh kena denda saman segala.
yeap car seat penting.
umur-umur macam ariana bariana, if duduk car seat dah pandai ok nak buka tutup lock.
umur banyak akal memang macam tu. rofl.
so kalau drive sendiri bawak dia, memang doa banyak-banyak jangan la dia buka lock then bergerak ke hulu ke hilir dalam kereta.
alah kadang dia memang suka ke hulu ke hilir jugak.
so tak boleh nak jangka la budak-budak ni.
one thing sebelum keluar rumah jangan lupa baca doa, semoga dilindungi Allah.
yelah tak de satu komen pun sy baca kt fb tu yang suggest keluar rumah baca doa. lolx
prayer is power ya'know.

oklah tu je.
take care everyone.
and drive safely. tata.

0 comments: