Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, May 09, 2015

going to zoo melaka

haha ni cerita time cuti labour day yang lepas sebenarnya.
alah time lebuhraya PLUS jem nak mamP tu.
berjam-jam nak pergi zoo melaka ni.
rasakan ko, keluar lagi time peak day. hahaaaaa huhuuu wuu T_T

ikut plan nak sampai sana pukul 10.30 pagi.
tapi tak adanya.
akibat jem (di lebuhraya dan jugak di R&R), kitorang sampai around 1pm.
hah berapa jam beza tu.
padahal waktu keluar rumah sama je dengan plan.
and kitorang even keluar sangat awal.
tapi lepas tu terpaksa patah balik tukar kereta, sebab tayar kereta yang first tu botak and satu lagi tayar macam bengkak.

tapi at last sampailah jugak kan.
hoahaha

spot the husband, tengah queue nak beli tiket.

pergi mana-mana pun, sila bawa mykad anda ye.
biasanya ada harga untuk citizen dan non-citizen.
kitorang bayar RM16 untuk dewasa, tapi my bro harith ada student card, so dia dapat half price.
ariana free je.
pergi zoo ni pun sebab nak bawak ariana tengok binatang-binatang di zoo.
sangat ilmiah lawatan ini.. hahahaa uhukk.


tengah tengok burung.



my bro, harith.



bird show. kemain suka.

time bird show tu kitorang duduk row depan sekali.
merasa la kena patuk dengan burung enggang time tu. hahah


tiga sekawan. eh.



empat sekawan. :P time ni tengah naik tram.

ye. naik tram pusing zoo.
tak larat nak jalan. plus dah petang.
kalau sampai pagi sempat la kot nak pusing satu zoo.
RM5 je seorang.
tunggu tram penuh, baru dia jalan.
so shoot gambar binatang semua from tram la.


oh, the giraffe!



helo, munyet comel!



tiger pun tengah tidurrr. zzz. petang-petang panas ni elok tidur aje. hihi


tram tu berhenti untuk elephant feeding.
bayar RM5 untuk makanan dia.
dapatlah roti, tebu, pisang.

lembut je belalai dia kalau dipegang.



bergambar kenangan dengan si gajah. hahah

habis pusing tu mencari la A&W, nak lunch.
sebab dalam website zoo macam terbaca ada A&W restaurant.
tapi TAK ADA PUNNNN.
kelaparan la kitorang.
terus gerak ke hotel untuk check in.
order in room service je la sebab lapar sangat.
hahahh.
ok yang tu sambung nanti la.
habis dah cerita zoo.

happy weekend, all!!!

2 comments:

Anonymous
at: May 11, 2015 at 8:10 AM said...

hye wani...wani nmpk laenla, ade good news ke...

wani ezryl * says:
at: May 17, 2015 at 7:59 AM said...

nampak gemuk kan. haha. yosh gaining weight when there is good news ;)