Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, May 17, 2015

celebrating mother's day sambil bergrill lolx

hello, sunday!

haaa akhirnya dapat jugak menyentuh keyboard kat rumah ni tatkala orang lain tengah tidur.
hahahaha *gelak achievement*

10 mei hari tu mother's day kan.
so i thought, let's celebrate it with hj hassan's ultimate tradition; i.e MAKAN-MAKAN!!

may be la ada yang cakap, hoi mother's day ni hari-hari ok bukan sehari je.
hari-hari kena sayang yadayada.
jyeah of course hari-hari kena sayang.
tapi ai bukannya jumpa mama ai hari-hari.
jadi tang ada satu hari yang awesome ini la kita keluar beramai-ramai dan meraikan mak kita. ngertik? :P
tak de kait-mengait perayaan barat ke apa. tak ada.
just nak raikan mak kita. :)

so awal-awal dah pakat tanya berapa orang nak join.
then kita book meja sehari sebelum.
tu pun katanya meja kat dalam (aircond) semua dah penuh.
yang ada kat luar je.
ok la luar pun tak pe. kami rela bermandi peluh. kahaha


husband and my dad. penuh ok hari tu.

memang penuh time peak hour pukul 8-10pm. lepas tu dah reda dah.
masalahnya kitorang datang time peak hour.
merasalah beratur nak ambik bahan-bahan buat mensteamboat dan menggrill. haha

and sebab penuh jugak, staff diorang sibuk sangat.
kitorang book meja 2 buah pun tak de nya diorang tanda meja.
dia bagi je mana meja yang ada.
sabarkan je la. lolx


faliq and fiancĂ©e, ain.

kitorang book 2 meja berdasarkan pengalaman lalu.
tempat grill dia kecik je.
so kalau cramp 6-7 orang satu griller memang lambat.
sorang dah nak grill macam-macam, dengan udang ayam ketamnya. mana nak muat.
jadinya ingat nak ambik 2 meja = 2 grillers.
pastu cantumkan je meja sebelah menyebelah.
tapi sebab ramai orang and meja limited,
dapatlah satu meja kat bawah satu meja kat atas.
tapi dekat lah jugak.


harith yang paling bahagia dapat makan. lolx



tengok tu, penuh grillernya! untuk steamboat pulak kita ambik kuah tomyam. pedasss.



ariana and i. popcorn tu abaikan. tangan sy tu tengah nak selfshot. haha



mi familia.



meja bawah diduduki oleh anak-anak muda saja. kitorang ni dah oldies. HAHAHAH



tengok harith tu punya concentrate makan tak pandang mana dah.



ariana bariana and her babah.

sy memang tak larat nak mengangkat ariana lama-lama.
sebab berat. haha
biasanya kalau makan ke dukung ke memang bagi kat husband.
kadang sy angkat jugak tapi kejap je la.
you gelow so fast ma, bariana. lolx


happy mother's day, mama!!

hahaa nak cerita pasal mother's day ni..
sy biasanya apa-apa celebration dalam family,
dari dulu lagi memang suka belikan hadiah.
so tahun ni macam tak tau nak beli apa.
kita belikan mama bantal kepala. HAHA
tapi bantal yang best tu la yang premium tu.
sampai-sampai rumah hangkut bantal bereben,
mama cakap "ha baru keluar radio hari tu cakap antara barang yang jangan dibelikan masa hari ibu..bantal!"
hahahaha.
but bantal is good whattt. for a good night sleep gitu.
nak bagi mak-mak kita rest selepas penat seharian bekerja. lolx

husband tak bagi apa, dia wishkan aje *nasib baik ekau wish! haha*
husband pulak memang jenis dalam family dia tak de belikan hadiah-hadiah ni.
tapi baru semalam dia tanya nak hadiah apa untuk birthday.
nantilah akan kufikirkan. ps4 boleh? hahah.


abah yang makan sampai kenyang tapi habis makan paling awal.



maafkan muka belengas kitorang. diselubungi asap, macam tu la :P



harith yang sedang beratur di stesen kambing golek.



husband pun beratur ambikkan kambing untuk sy rasa.

tang harith ambik kambing tu, dah nak habis.
so dia dapat daging kambing yang memang betul ada char mark semua sedap la kan.
lepas tu dia bawak masuk kambing baru.
tak masak betul orang lain dah beratur panjang.
so by the time husband ambik, dapat kambing yang raw ok. merahnyaaaa.
memang kena grill balik la atas griller baru dapat makan.
sy suka yang ada char mark tu. baru best makan.


"bang, kambing sepiring, bang!" kata si baju hitam. haha

then lepas tu balik.
sampai rumah mandi lah masing-masing sebab belengas.
pukul 11malam pun mandilah jugak tak kisahlah. haha

the end.

0 comments: