Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Wednesday, July 18, 2018

hari ini hari rabu

assalamualaikum and hi!

kahh apakah punya tajuk :DDD
layankan je lah sebab ni entry cerita hari rabu! *hari ini*

tetiba teringin nak makan burger,
tapi sebab dah berazam nak kurangkan processed food,
terfikirlah nak buat burger sandwich sendiri.
sedap jugak! lolx

my grilled chicken burger sandwich. bawak bekal ke ofis.

sy tak diet ye. itu bukan lunch.
itu untuk breakfast. bahaha

burgernya sama macam biasa.
roti ban, timun jepun..
cuma untuk ayam grillnya, ni sy share recipe:

sebab tak snap gambar ayam, nah ambik gambar daripada IGstory haha.


BAHAN-BAHAN:

  • sikit minyak untuk tumis
  • 1 ulas bawang putih - cincang halus
  • hampir setengah bawang holland - potong bulat macam nak buat onion rings, tapi nipis
  • dada ayam - hiris kecil dan nipis
  • sos tiram
  • serbuk paprika
  • serbuk lada hitam
  • garam / gula as seasonings
  • air sikiiit
CARA-CARA:
ko tumis je bawang putih, bawang besar tu sampai separa layu.
masukkan ayam. air sikit kalau kering.
then campur semua tu.. sos tiram sikit je, serbuk paprika pun jangan sampai melampau merah ayam tu.
then lada hitam, gula sikiiiit je. garam.
bila dah siap, angkat dan letakkan atas roti ban burger yang dah disapu planta dan dibakar atas pan.
SIAP! hoahaha.
serius sedap.
resipi ni sy reka sendiri. tak de hak paten, bolehlah korang cuba. HAHA
(credits jangan lupa :'DD)



tengah hari pulak ajak husband makan kat luar.
tetiba teringan nak makan selain daripada kat ofis kan. lolx
so ke serabei ayer @ 8 lah kita.

i ordered penang's char kwey teow. boleh tahan la sedap. udang ada 5 ekor tergolek dalam tu.



husband kata teringin nak makan laksam.







ok kita settle la cerita hari ni, sampai tengah hari je haha.
malam ni tak tau lagi nak makan apa.
makanlah apa je yang terfikir nanti :D

k daa!

0 comments: