Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, April 25, 2015

saturday and the birds are chirping

yoshh dah penghujung april dah! xD
tak sabar weh nak tunggu mei. *sebab ada cuti panjang. gahaha*
i was being a bad bad blogger cause i abandoned my blog BOO HOO wani.
bukanlah tak nak blog, tapi tak sempat.
dah balik rumah sibuk buat benda lain then kepenatan.
tak pun desktop ni ariana bariana buat tengok nursery rhymes dia ataupun husband buat main games.
since desktop is not available, sy pun pi la marathon movies malam-malam.
netbook dengan lappy dah considered arwah. need a new one.
nak blogging kt ofis jangan harap la, ofis yakin boleh je block website sana sini. haha

so.
apa-aku-nak-update-kisah-hidup-yang-tak-berapa-nak-glorious-ni. :DDD

ariana punya updates la dulu kan.
sebab being a mother, apa-apa hal wa utamakan anak wa dulu. kahkah. yo yo or :P
she's fine like always; tinggi naik, berat naik, akal pun boleh tahan dia punya sel otak tu connected. punya banyak akal sekarang ni. lolx
sana sini melompat saja kerjanya.
good thing dia dah start meniru orang ambik wuduk, orang solat.
walaupun tonggengan dia di hadapan membuatkan solat ai tak khusyuk warghksbdmscadhvb
solat ye solat.
hiburan pun tak ketinggalan budak ni. zuhud sangat. hahah
now musim dia menyanyi menari semua.
dah pandai nyanyi guna suara dalam. whatta.
ok la sebab tak buta melodi. tau mana A mana B mana G F semua *was talking about music notes. HAHAAA*
hari tu sayup-sayup je dia nyanyi lagu UTC masa tengok iklan UTC kat tv.
"yuu tii siii." hahahahh. yang the rest tu dia mumbling je. akupontakhafaldowhlaguiklanUTCtu.
kalau bercakap dengan dia, dah faham dah apa kita cakap.
cuma nak reply balik tu tak ada la dia bagi ayat penuh.
biasanya ariana akan guna words je untuk communicate.
example if dia ajak pergi dapur kan, kita suh dia ajak babah dia sebab kita pemalas lipas. hahah
tapi dia tak nak babah. dia nak mama jugak bawak dia.
so nanti dia jerit kuat-kuat. "mama!" "mama!" maknanya nak mama yang bawak. aish.
kalau dia nak mandi dia cakap je "andi." andy garcia sangat. lolx
dia tak de cakap "ariana nak mandi." dia tak belajar lagi nak buat ayat penuh :D bolehlah tu asalkan ai faham.
musim melukis pun ye jugak. tapi kitorang ni la mangsa dia, dia mintak lukis itu ini. T_Tv
lukisan pulak high demand.
kalau ko lukis kuda tak de rupa kuda, nanti dia berkerut heran.
lukis atuk, nenek pun tak de orang lidi ye.
orang complete dengan rupa semuanya kena menyerupai. kakaka
nanti la kalau rajin sy snap gambar contengan-contengan itu.
oh. umur dia sekarang dah setahun 10 bulan. nak dekat masuk setahun 11.

my own updates;
kerja sekarang musim light. so tak buzyness sangat.
lagipun sy ni mood nak bercuti dah ni nak bulan mei kan. HAHA!
now perasaan membaca buku, banyak kepada buku-buku thriller.
macam dah tak boleh hadam baca buku percintaan.
certain buku je boleh terima macam buku evelyn rose. tu je la. plus evelyn rose sibuk buat PhD, so dia tak de keluarkan buku baru lagi.
movies pun banyak tengok thriller now.
and banyak tengok movies lama. 90s, 2000s.. 80s pun ada sikit.
ntah la, movies lama ni macam lagi best sebenarnya and storyline hebat-hebat.
selepas 2010, movies semua macam tah apa-apa.
harap CGI je lebih (kecuali cerita macam LOTR, hobbit..)
antara movie baru yang storyline dia ok.. yang sy tengok is 'gone girl'. ha itu pelik sikit.
interstellar? pun pelik tapi sy tak suka sangat sci fi ni. plus teori bengkokan dimensi dia tu sebenarnya dah keluar awal dalam movie deja vu tahun 2006. rupanya.
sekarang ni pun tengah buntu nak download movies apa.
movies baru banyak tak best hoihhhhhh.
kalau ada movie yang best bolehlah share dengan sy. tengah mencari-cari jugak ni.

oklah tu je updates diri sendiri.
update husband tak payah la, dia tu gembira ria je sentiasa. sihat walafiat. haha
jumpa lagi di lain masa! *aicewah dah macam ayat kat rancangan tv :P*
toodles!

0 comments: