Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, February 14, 2013

tiring thursday

selamat hari khamis, hoih! ;)
cepat betul masa berlari, kejap lagi nak hari jumaat dah. haha

i am super duper tired, with this backache and everything.
our baby is kicking at times, dan ada time-time dia bangun.
macam waktu malam around pukul 10, 11.. hah bangun la dia menendang. lolx

hoh. hari ni hari valentine kah.
patutlah balik ke rumah petang tadi nampak ada orang jual bunga kat tepi jalan.
biasa dia jual bunga-bunga untuk kuil tu.
hari ni tetiba nampak ada jambangan bunga ros dan sebagainya.
maju bisnes ko, bai ;)

oklah cakap banyak tak guna.
ni gambar-gambar beberapa hari lepas.
baru nak update kan. sangat slow la, wani. haha
(wat tu du, i'm effin' tired).

time berbreakfast dengan husband kat kedai mamak.

kitorang try satu kedai mamak yang baru bukak kat seksyen 19.
lupa dah nama dia.
makanan so-so la.
ayam goreng dia tak boleh lawan HFC (hakim fried chicken). kihkih
tapi milo dia sedap la.. kaw.


kunun nak sorok muka kannnnn.



yoshh itu dia!! encik isz kita. haha



sy bermake-up hari tu sebab nak pergi tangkap gambar passport. nak kursus kad hijau, kena ada gambar la pulak untuk buat kad. siap bawak blazer sekali hari tu.. cari kedai gambar.

time ni sebenarnya masih mood chinese new year.. so banyak kedai tutup.
kedai gambar kat 19 pun tutup.
sampai kena pergi ke plaza alam sentral.
pastu kena tunggu sejam pulak untuk print gambar. haha



sy ambik tosai. suka lagi sy pada roti canai :)


then hari tu ada beli nasi beriyani bukhara restoran syed.
memang minat gila nasi beriyani syed ni.
dulu syed ada cawangan kat 19. dekat la kan.. belakang area rumah.
lepas tu tutup.. sebab katanya tak de pekerja.
yang ni beli kat alam sentral.


betapa lamanya tak beli.. design kat kotak pun dah bertukar baru.



isi di dalam.

besar gile ayam dia ok!
nasi ni dua round makan.
sebab nak makan sekali hadap memang tak habis. super banyak.
so balik rumah tu makan dengan papadom yang digoreng sendiri. hihi

sedapnyaaa nasi beriyani ni hoi! :P


ni semalam petang.. makan lasagne ayam daripada domino's.



tu diaaa rupa bentuk di dalam.

sedap la.. tapi tak kenyang mana.
kena makan dua bekas kot baru kenyang. HAHA


ni masak dinner untuk husband.. padprik ayam & telur dadar.

first time pun masak padprik..
sebab dah lama nak masak padprik, tapi tak pernahnya buat.
yang ni main campak je. sedap dap.

tapi sy sekarang ni tak de la nak masak hari-hari.
keletihan melanda.
so husbandku sayang, maafkan dinda sekiranya tidak memasak hari-hari.. kihkih.
walaupun begitu, bekalan makanan kami tidak pernah putus. alhamdulillah.
sama ada beli kedai, pasar or tetiba kat rumah dah ada makanan :P

memang penat sangat sangat ni.
better ai rehat dulu.
toodles!!

0 comments: