Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, February 11, 2013

our anniversary

this is a story of our 1st year anniversary.

one year ago, 10 februari 2012 adalah tarikh awesome kami disatukan.
time tu pun tengah ber-DP*A, betul-betul lepas wataniah pulak tu.
tapi cinta tak mengira kerentungan kulit *hahaha*

dan alhamdulillah,
semalam (10 februari 2013) genap setahun perkahwinan kami.

kebetulan pulak cuti CNY *gong xi! gong xi!*
so kami decide nak pergi bercuti sambil bershopping. AHAHA
CNY kan.. harus ada sale di mana-mana ;)

sabtu tu kami pun check in kat hotel cititel midvalley.
shopping, tengok movie.. yadayada.


i made him a mini graphic book.. together with the memory lane card :)

hadiah? hohho.
since dari hari tu husband cakap nak tukar back pack dia untuk bawa ke ofis,
sy pun belikan dia back pack alain delon.
hope he loves it.


cangg! hadiah anniv daripada husband pulak.. he gave me a samsung SIII smart phone!

phone ni menggantikan SII sy..
asalnya nak beli SIII mini,
tapi bila sampai kedai and check..
kamera SIII mini macam shutter lambat and all.
sebab keperluan utama sy dengan handphone adalah tangkap gambar ok.
..selain daripada whatsapp, twitter, message semua tu.
akhirnya beli SIII. hihi
and i really love the phone! thanks, husband! :)

snap sikit gambar kat cititel. berlatarbelakangkan bangunan metropolitan.



ni husband kat lobi.


kami di dalam lif.



time bershopping baju maternity.

homai memang susah nak cari baju maternity ok.
ada pun banyak yang mahal, harga 80-90..
last-last jumpa kat jusco midvalley.. hambik ko! shopping la kita.. ekeke.
jadi kepada yang pregnant, nak mencari baju mengandung yang affordable,
boleh try brand scarlet kat jusco.
baju dia around RM40-50-60 macam tu.
seluar pun ada.. tak mahal sampai 100.
baju tidur, t-shirt baru RM10 haha. bahagia shopping sini ^^

lepas tu pulak kan tengah sale.
husband pun siap shopping.. beli kasut kerja, seluar semua.


lepas shopping, kami makan kat popeye's. ni plate husband.



sy ambik burger dengan cajun fries. warkhhh sedap ok fries dia!! nak lagiiiiii.



ni time breakfast keesokan harinya. breakfast kat hotel je.

time ni dah 10feb.
kedai-kedai kat midvalley banyak yang dah tutup.
sebab semua cuti CNY.
jalan raya pun clear. haha








sy ambik ini.



husband makan nasi lemak.. cereals..



buah-buahan dan salad.



last sekali sy ambik bubur. yums.

coffee house kat cititel ni halal, jangan risau.
sebab ada satu lagi restoran dekat dalam hotel ni.. restoran yang tu dia tulis 'tak dijamin halal'.
tapi yang hotel punya ni halal.


bergambar dengan pokok limau sempena CNY.. hahaha

so lepas check out kitorang ingat nak pergi rumah kawan yang bertunang.
tapi kitorang sesat.. haha
so kitorang patah balik shah alam.
sebab sebelum ni pun pernah masuk jalan dalam KL and sesat.
sesat barat.
jadi tau dah kesudahannya. so balik je la rumah :P

lepas tu singgah giant kejap beli barang basah.
sebab kedai banyak tutup kan.
kedai mamak je la bukak.
so ingat nak masak dinner. pun anniversary kan..
better kita masak kat rumah je, makan depan tv. HAHA

husband dari hari tu request nak kari ayam pekat.
maka mari kita masak kari ayam itu ;)

cang!! kari ayam pekat dengan kentang. haha



sup petola su'un.



terung & kentang goreng berlada.



lauk keseluruhan.

aight tu saja cerita anniversary kami.
since anniv jatuh pada hari cuti kan,
maka ada yang berkahwin, bertunang pada tarikh ni.
so congratulations kepada yang berkenaan ;)
semoga berbahagia selamanya.




dadaa!!


ops sebelum tu!!

gambar keju tengah tidur sujud.

hahaha.
ok dah boleh sambung rehat :D

2 comments:

Namee Roslan says:
at: February 12, 2013 at 4:08 PM said...

happy anniversary for both of you !! wish u for all the happiness too !! :D mudahan sentiasa diberkati Allah juga. amin. :) mesti rasa masa berlalu pantas kan. :)

wani ezryl * says:
at: February 13, 2013 at 3:50 PM said...

thank you, namee!! yoshh tetiba je dah setahun. time really flies.