Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, February 11, 2013

blended

ellope!
sebelum sy sambung entry pasal jalan-jalan CNY sy,
ni ha cerita-cerita lepas yang diblend together. haha
(cerita sebelum cuti)


snickers bar.. kegemaranku. haha.



nasi campur, tapau kat food court presint 8.

ntah, tak ada feel nak makan lauk-pauk komersial kat kafe ofis tu..
walaupun kafe dah serupa hotel.
mungkin pun sy tak perlukan makanan hotel style.
sy cuma nak decent homey tasted food. lolx

jadinya rendang ayam, kangkung goreng dan ikan masin memang dah cukup homey bagi sy ;)



ni kat gym ofis husband.

time ni meneman husband stay back kat ofis.
so petang tu dia break pergi gym sekejap.
dah habis gym baru dia sambung kerja sampai malam.
hoish dengar cerita dia pasal ofis memang buat sakit hati je.
ye la, kerja macam stacked dan bertambah..
tapi tak de siapa nak menolong.
unit dia ada 3 kerat je. PT ada 2.
other units? they just don't care.
nak buat mapping penempatan pegawai pun tak de siapa nak masuk unit dia.
yelah, siapa nak masuk unit yang kerja sampai malam kan.
tapi kalau ofis sy, if 1 unit ada urgent, unit-unit lain mesti berkumpul sama and tolong.
ni la beza dengan ofis lain.
buat hal masing-masing je. agak selfish la jugak kan.
KPSU dia pun tak tahan dan nak ciao sambung PhD.
sebab dia cakap apapun, orang atas tak nak dengar.
beban tugas lebih daripada kapasiti pun tak de siapa peduli.
masing-masing dok rasa safe kat unit masing-masing. lolx
sy doakan husband sy balik DP*A nanti dapat la tukar lain.. unit lain ke.. or ofis lain.
kalau macam gini punya style.. boleh demotivated jadinya.
sebab sy tau husband sy smart and hardworking. he deserved a better place.
(tapi siapalah kita untuk memilih.. sobs. SYMP)


semangat tu work out. haha. work out setengah jam, pastu sambung kerja.



balik dari ofis tu like.. lapar lagi. singgah beli burger. haha



ni masa discussion kat ofis sy. syida tengah gigih nak completekan level game yang tak berjaya lepas lagi.. haha. gogogo syida!



the timbalans; encik khidir & encik naza.


jumaat lepas, min (yang tengah ber-DP*A) ada kat putrajaya.
so kitorang hang out sama-sama, catch up apa-apa yang patut.
since kat DP*A tu macam tak dapat la makan ikut selera kita kan,
so kitorang tanya la min nak makan apa.
kitorang ikut je selera dia. dia cakap teringin nasi arab.
so nasi arab it is ;)


pergi makan kat sahara tent.

pelayan dia semua orang arab.
so speaking-speaking je la kita.. haha.
ni first time pun sy masuk restoran makanan arab.


ni dia min. happy betul dia. hahaha



syida and i.


dan ni la dia makanan yang kitorang order :

ni macam salad.. tapi sy suka makan yang macam kerepek tu. ala-ala makan papadom dengan nasi la hahaha



plate sy.. tapi sy tak ingat nama dish ni. macam nasi beriyani.. tapi lebih berempah. kuah dia pun kaler macam kuah kari.



yang ni 'mandi chicken' kalau tak silap. syida & min order yang ni. dapat dengan kuah tomato. ayam dia rasa macam ayam percik. sedap la.



our table.



min tekun bercerita pasal DP*A sambil tunjuk gambar kat phone.. haha

begitulah kisahnya.
nasib sy dah lepas DP*A kan.
kalau tak, tua-tua ni nak berlari sini sana macam tak larat je dah kekeke.

oh. and happy chinese new year to all!
selamat bercuti.
selamat berjimba.
ok nak pergi goreng ikan kejap. haha
(husband ai tak de, dia pergi ofis cuti-cuti ni. kan dah cakap tadi dia hardworking. lolx)

till then!

2 comments:

Wak Gelas™ says:
at: February 11, 2013 at 1:53 PM said...

husben tu sbb sayangkan bini dia tinggal2 kann .., kaanss

wani ezryl * says:
at: February 11, 2013 at 4:04 PM said...

kerja melambak.. nak buat camne dah. pulak tu kerja yg org lain tinggalkan. sobs.