Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, February 24, 2013

recap for the whole week!

hola! selamat hari ahad!!
wahh hujan turun sepoi-sepoi di luar *sepoi?!* :P
waktu yang heaven untuk tidur.

yoshh baru sempat pun nak bukak laptop setelah sekian lama
and sekarang ni la baru dapat rest sebenar *at these minutes!*
lepas the whole week kesibukan.

hari ni dengan semalam pun the whole day sibuk *weekend pun sibuk. fuahaha*
ni baru lepas shower balik sebab berpeluh kau iron baju.
pastu masuk bilik aircond, sandar kat kepala katil, blogging.
pure heavenness.

oh. sebab musabab tak berblogging selama beberapa hari
adalah sebab tak sempat.
teman husband stay back kat ofis sampai malam.. two nights rasanya.
ada jugak hari yang balik lewat petang sikit.
so.

ok nah gambar-gambar terbengkalai!
hahaha

ni previous post sy ada cerita pasal sambutan birthday FIL sy. snap gambar makanan di atas meja. sebenarnya panjang lagi mejanya.. just snap apa yang ada di depan mata je.. haha



ni masa teman husband stay back. dia sempat pergi gym lagi, lepas tu sambung kerja. so memang kerjaanku datang ke ofis membawa makan malam untuk kami makan sambil-sambil stay back :P

(screw you, never ending works!)

ni malam yang kedua stay back.. beli domino's. malam pertama beli makanan dari pasar malam kalau tak silap.

next time nak cari bantal la kot..
sambil-sambil tunggu husband kat ofis tu bolehlah ai tidur-tidur kan.
tidur dengan muka di atas meja sangat tak selesa.. kiki.
(turned out tak tidur and main games je la)


ni masa dinner kat luar dengan husband. masing-masing balik dah lewat.. penat, lapar lagi. so tak de masak-masaknya, kita keluar je makan. ambik ikan siakap tiga rasa *tapi tak de nenas.. dia letak tomato je haha*, tomyam poktek and kangkung goreng. sedapp.



husband ai. thanks belanja! :)


we ols. sori la muka memang keletihan sebab balik lambat kan.



suasana kedai. agak  lambat la nak tunggu order sampai. ohai android games to the rescue! ;)



ni pulak gambar bobby si kucing muka penyek kat rumah in laws. ekor kembang kau hah hambik! tapi dia ni nampak je kembang.. sebenarnya kurus je dia di sebalik bulu-bulu yang tebal tu :P

bobby ni kucing eksyen yang tak layan orang tau.
asyik-asyik nak lari je.
memang dasar kucing tak friendly.
tapi sejak akhir-akhir ni dia macam jadi friendly ok.
suka mengekor orang, gesel-gesel, jilat kaki.
heh entahlah kucing ni. split personality gamaknya. lolx


mee goreng makan semalam untuk lunch. time ni kat aeon bukit tinggi.



husband makan nasi ayam.



pastu ada pertandingan lukisan khat cina. malay, indian pun join sekali. harmoni sungguh.

kitorang sempat la tengok movie minggu ni..
despite of busy nak mamP kan.
tengok 'pada suatu cinta dahulu'.
basically nak tengok pun sebab reminisce zaman sekolah.
serius kalau korang tengok cerita ni, *okay memang la cerita melayu. jangan nak pandang sebelah mata sangat kat cerita melayu ok. sila bangga and remember our roots* ;)
..cerita ni memang buatkan kita teringat zaman skool dulu.
yang tang main pemadam, kena denda junjung kerusi *ai takkk HAHA*, pergi tangguk ikan, cikgu disiplin garang, air sirap kat sekolah, cinta monyet.. yadayada. memang serius zaman sekolah.

pulak tu minggu ni adalah minggu reminisce zaman remaja bagi sy.
sebab...
sy terjumpa balik external hard disk sy!
dalam tu dengan gambar-gambar lama, videos lama semua ada.
so bila tengok balik, memang teringat la zaman remaja dulu hahaha.
gambar+video kucing ai carpet dengan anak dia biskot *dua-dua dah RIP* pun ada. rindu gile, cyuts. :')
dan macam-macam lagi benda-benda lama yang sy jumpa.
memang mengharukan. srottt.


time pergi kerja hari jumaat. panas silau kau!

ye sekarang sy ada best friend baru.
nama dia isz. hahaha
mana-mana pun kitorang berdua, gi sama-sama. lepak sama-sama.
main game sama-sama. shopping sama-sama.
best la ada best friend. macam kat sekolah dulu je kan. hahaha *kan dah cakap ni masa untuk reminisce!* :P


teringin nak buat+makan macaroni bakar. so semalam buat tengah-tengah malam. hahaha. yang ni improved version daripada resipi asal. so lebih sedap daripada dulu la. tak terasa creamy cheesy sangat. lebih rasa kemalaysiaan. hahaha. yum!



oklah dah, sekian!!

p/s : tudung yang sy pakai kat gambar di atas tu harga RM35 saja. ai confuse kenapa tudung-tudung kat luar tu jual dengan harga RM70++.. ada yang RM100++. gile mahal. mana korang dapat duit banyak-banyak beli tudung mahal gitu hah? jeles ai :P *walopon begitu, ai syukur dapat jumpa kedai tudung murah! lolx!* gahh panjang gile p/s ko. baik tak yah p/s. hahaha. kbai!

p/p/s: kat KL my mom jumpa tudung harga RM22 yang jenis layer. lawa jugak. serius ni tak tipu!

0 comments: