Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, March 11, 2017

nana and qiqi (haha)

hey hui!

today nak cerita pasal the AAs aje.
since budak berdua ni banyak betul dramanya :'DD
watching them was fun *lolx!*
because they're growing like the perfect typical siblings; main, rebut, gaduh, nangis. repeat. :DDD


BEDAK
zomg tak sangka they're one of them!

when you saw pictures of little kids main bedak lah apa sampai bertepung-tepung muka..
you can't believe your kids are one of them.
selama ni kita simpan rapi dan tutup kemas botol bedak.
dan biasanya dapat detect budak-budak ni nak buat something 'unusual' like this lebih awal.. bahaha.
but satu hari tu ai tengah leka gosok/lipat baju or something kat bilik sebelah.
husband kat living room ke kat dapur.
and they were playing in the play room.
dok diam je.
peeps say when your kids duduk diam buat something.. they're actually up to SOMETHING.
HAHA betullah tu!
tetiba je penuh bedak dalam bilik tu.
wuakh habislah bedak aiken akuuuu.... beli T_T :'D



SUNNIES

and ada satu hari tu ai spot budak-budak ni dok main sunglasses kat kedai LOL.
tak, nama kedai tu memang LOL.
sebelah kedai UNIQLO.
kedai tu memang pasang muzik rancak macam debam deboom ush ush macam tu.
lepas tu dengan ariana menari-nari depan cermin bagaikan tiada kesudahan.
sambil diperhatikan oleh orang sekeliling yang tersenyum-senyum melihat.
i got it on video.. even!
she's quite good on dancing. entah mana belajar budak tu.



yes, i have no other work to do than this. while waiting for husband in the fitting room.



dance dance dance.



nak tidur pun pakai sunnies. kelas. haha!


SELFSHOT






EATING HABIT

truthfully, walaupun rumah kitorang ada meja makan,
kitorang jarang menggunakannya *rofl*
i mean we use it, but not like in the tv ad or may be in a normal, full of etiquette.. family's home.. lolx
where everyone sits together, makan-makan.
kadang sy kena mengejar budak-budak ni sambil diorang makan, atau tengah main.
kadang kitorang makan kat meja, kadang kat depan tv. it depends.

but at the taska, they have this round dining table..
di mana diorang akan duduk dan makan dengan kawan-kawan.





so recently i saw it on anaqi.
i saw the eagerness of wanting to eat at a 'dining table'.. in him.
since rumah kitorang ni tak ada baby chair whatsoever..
bagi dia duduk kat this one table.
sebenarnya meja tu tempat letak periuk untuk masak nasi haha.
nampak tu periuk-periuk nasi bertebaran di situ :DD
siap alas tak nak bagi makan tumpah.


dia lagi suka makan sendiri.. but most of the time, i love to suap him.

kadang tu kita balik kerja penat dah nak mengemas,
so i prefer to suapkan dia.
malas nak kemas-kemas kalau tumpah.
kalau sy rajin sikit, sy bagilah dia mangkuk tu.. makan sendiri.
nanti later sy kemaskan.


ni kat kedai mamak. pun dah pandai makan sendiri.



while ariana.. sibuk dok makan ais krim. babah dia yang suapkan nasi.

tak de nak membeza-beza,
but just a description..
antara ariana dan anaqi, anaqi lagi suka makan dan senang makan.
i mean bagi apapun, mostly dia makan la.
tapi now nampak dah dia ada favourite jugak.
walaupun makan nasi semua tu, kalau nampak coklat.. mata dia bercahaya. haha
kalau bukak fridge, dia dah pandai ambik apa yang dia nak.
ariana is more to desserts type.
ais krim la, coklat, gula-gula, susu.
makan tu tengok mood, kadang kena paksa. lolx
tapi sekarang nampak lebih banyak dah makan nasi banding dulu.
we try to reduce on the gula-gula.
jarang bagi makan sekarang.
but ice cream..

yes she loves ice cream. especially mc d's sundae (cone). time ni dia tengah pakai tasbih. beriman bertaqwa betul. dia ingatkan tu rantai agaknya :P

0 comments: