Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, March 30, 2017

ke INTAN

yoshh ke INTAN bukit kiara kita hari ni.
dengar leadership talk daripada dua orang speakers yang berkarisma ni..
the CEO of prasarana berhad, dengan coo of sunway medical centre *muda lagi, baya2 kita*




humility ni adalah being humble.
sebagai sorang leader, kena always be humble.. as what this talk focuses on.
sy dapat dengar cerita tentang ceo pepsi co. yang tulis surat kepada ibu pekerjanya.. thanking her for raising a great child.
juga tips of don't just give instructions.. libatkan juga subordinates dalam thinking process and making the decisions.
juga ambillah masa untuk berehat dan bertenang; sama ada melalui meditasi atau prayer.
dan macam-macam lagilah.


meeting my friend, linda. she works at INTAN.



datang dengan mee lee. mee lee dulu sama bahagian dengan sy, now dah tukar.



credits to fb aswad. gambar dia ni overall cerita pasal hari ini kat INTAN. haha


sy ni ada sejenis masalah hilang ingatan tentang orang.
kadang sy macam recognize muka, tapi dok tak ingat nama atau jumpa kat mana sebelum ni.
so tadi macam ada 2 orang perempuan pandang sy.. tapi sy dok la recall siapakah.
jadi kawan-kawan, kalau kita dah berabad tak jumpa, dan tetiba terserempak ke.. sy ni lupa.. maafkanlah.
mohon lambai-lambai panggil nama sy.
bukan sy sombong, sy ni pelupa dan jugak rabun jauh orangnya. haha
haritu pun ada jumpa sorang kat pasar.
muka dia familiarrrr. siap borak-borak.
sy memang ada tanya nama dia and kerja mana.
lepas tu sy cubalah recall, macam mana kitorang boleh jumpa?
meeting ke? acktttt aku-kena-makan-minyak-ikan-banyak-banyak-macam-niiiii.
ada sekali tu.
jumpa kawan. muka dia ada iras sorang akak yang sy kenal ni.
sy dok la panggil dia kakak.
tetiba dia tanya pasal sorang lagi kawan kitorang.
i was like.. alamak, ni bukan akak tu! ni budak batch aku! huaaaaaa.
maafkanlah hamba. ahaha

oklah nanti kita sambung lagi.
isya' sudah mari.

daa! xD

0 comments: