Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, March 19, 2017

ahad hari mengemas

haha sebenarnya ahad adalah hari bermalas-malasan.
i didn't go out anywhere today.
the weather was cloudy and rainy.. and it's good to stay inside.

disclaimer; sy ni bukan seorang pengemas, rajin kemas-kemas or whatsoeva.
but once in a while bila dah sepah sangat, it irks me.
hari tu kan dah make over play room AAs.
tapi biasalah kalau namanya bilik budak-budak;
takkan kekal lama kemas tu. fuahaha

the sandy fell of the kinetic sand they played previously was everywhere on the floor.. walaupun everytime lepas main pasir, sy akan kemas dan sapu.

so this time i have to vacuum and lap lantai dengan dettol balik.
cuci semua barang yang terkena pasir.
lap semua.
buang barang yang dah rosak, patah atau sebahagian partsnya hilang.

and here's the result:



nampak lagi clear kan?
sebab sy buang banyak mainan.
and all the plushies went into the big box.

ready to go.



tempat parking basikal, kereta dan skuter. HAHA



play tent pun sy lap dengan dettol.. bola-bola semua cuci.



mat also on dettol. mainan kat luar ni tinggal sikit je.

saja sy letak mainan yang tak perlu pengemasan banyak macam photo di atas.
at least bila main kalau sepah, boleh letak balik macam tu je.
bayangkan kalau barang mainan masak-memasak ke apa.. yang banyak parts.
jenuh woih nak kemas.


barang lain letak dalam kotak/bekas, bawah meja.



atas meja pun dah clear.

alhamdulillah berjaya kemas hari ni.
lepas-lepas ni kalau sepah balik tu, tak tau lah :P

ni pulak si ariana buat rumah/tent guna kerusi, cadar, tilamlah bagai. haha
entah mana dapat idea.






so tu je la cerita hari ahad kita.
tengah tengok ANTM streaming ni.. sebab astro ai dah di-unsubscribe channel starworld.. lolx.
nasib baik ada streaming video kan ;)


till then!

0 comments: