Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, April 08, 2017

here's to another broken phone

salam and hello delo! xD

selepas beberapa tempoh sy sempat guna phone baru-tak-berapa-baru sy *ada la dalam dua bulan setengah?*;
i broke this recent one.
tengah pegang macam-macam benda,
baru lepas tolak pintu,
sibuk-sibuk lagi nak main phone while tangan kiri kanan penuh barang.
haa mendapat la 'terjunan' suicide my s7 edge ke lantai; muka-mengadap-muka.
i guess at that moment, a tempered glass won't save everything in this world :'O

the screen dah start blinking-blinking kat belah bawah.
oh ooo.. not good.
bolehlah lagi baca message etc.
tapi lepas tu macam makin kabur pulak skrin.
dia kejap ok kejap kabur.
tidakkkkkkkk *berlari-lari madness ke sana ke mari*

adakah next time kena beli handphone cap batu?
yang kalis air (semestinya) dan tahan pecah.. jatuh 10 kali ke lantai pun masih kuat bagaikan johan? lolx
menangis-gelak tak berlagu kita.
it's being 2 months plus, man!
2 months plus tu je jodoh kita bersama, wahai telefonku. i guess.

so last night i went to buy a temporary phone (again) :D
this time sy beli samsung. sebelum ni pada januari lepas, sy beli phone brand lain as my temp phone.
temp phone sy kali ni (samsung galaxy J1 mini prime) saiz kecik je, tapi processor laju la untuk phone sekecik itu.
ok la pakai, tak de nak tik tik tik menaip satu-satu.
sy kalau boleh nak yang laju dan boleh cope dengan kelajuan.
i cannot bear too slow mo punya processor. tak bolehhh.
with the price of RM299 (tambah RM30 for tempered glass; wani e dan tempered glass berpisah tiada. lolx), i'm okay with this one. at least for now.

sementara datang mood nak beli telefon baru tu,
kita pakailah mini prime ni dulu.
i won't cry over a spilt milk,
hence best thing to do is just move on and cari phone baru lagi.



bye, my late phone.
(tengah transfer gambar & vids dalam komputer sekarang)

2 comments:

kaizenDaGreat says:
at: April 10, 2017 at 8:53 PM said...

hahaha. sama!!! good bye notes 2... gonna post an entry bout it but procrastinating is my virtue lately ni... hahahaha

semoga ketemu henpon idaman! =)

wani ezryl * says:
at: October 5, 2017 at 12:12 PM said...

ahahaa disebabkan setting baru (yg xberapa baru) blogger ni pelik2, maka baru teringat nak check komen2. punyalah lama!!

hope ko telah bertemu phone idaman by this time! wee heee