Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, April 10, 2016

putrajaya cat cafe and some other things

helo delo!
sebab hari ni mood malas,
maka satu entry letak semua gambar. hahaha

ni pun cerita last week.
minggu ni tak de buat apa sangat.
semalam balik shah alam.
hari ni ahad, lepak rumah.
tengoklah petang nanti kalau rajin akan keluar jalan mana-mana.
kalau tak, duduk rumah pun best. :D

last week ada terbaca iklan pasal cat cafe kat bawah kuarters kitorang.
sebagai pencinta kucing, nak la jugak pergi tengok kan.
lagipun kucing-kucing kat rumah ni dah tak ada.
bolehlah bawak ariana main-main dengan kucing.


jom ke kafe kucing!



jelingan di hujung mata tu. hahaha

cat cafe ni terletak di bazaar@8, presint 8.
lokasi, kat lot kedai dekat-dekat dengan sekolah dan stesen minyak shell.
lot belah belakang yang mengadap kawasan perumahan.. kat tingkat 1.
tapi time kitorang sampai tu, kafenya belum bukak.. hihi
dah survey kata bukak pukul 11 pagi.
rupanya ahad dia bukak pukul 2.30 petang.
dengan kekecewaan pergi makan kat salam noodles kat area situ jugak.

salam noodles ni famous kan.. masuk JJCM tapi yang kat cyberjaya.
ni kat putrajaya baru punya kot.


dari time masuk tv haritu teringin nak try sate dia. yay akhirnya dapat try!

sate agak besar.
terbeli banyak pulak. haha
patutnya secucuk tu cukup dah as side dish.
harga RM2 secucuk.
makan sampai kenyang gile.


try mee dia. sup berperisa herba.

sup herba, sate pedas-pedas..
ended up lepas makan tu berpeluh-peluh. haha
tu pun tak habis sebab portion besar.
sy ni small tank aje :P


hahaha seia sekata sangat :D



geng dengan anaqi :P

lepas dah habis makan kat salam noodles tu,
time nak gerak ke parking,
tetiba nampak cat cafe dah bukak! haha
so naik jugak kita ke atas walaupun dah kenyang sangat time tu.
ingat nak beli air je.
sebab nak tengok kucing punya pasal.


suka doodles dia. comel gle kot!



meow!! (=^_^=)



bergambar di depan pintu kafe.



the wall doodles captured my eyes.



comel kan! ni kat dalam tmpat kucing-kucing.

tempat makan and tempat kucing are seperated.. tapi sebelah-sebelah je.
nak main dengan kucing boleh, tapi at least belilah air segelas.
sy beli air strawberry, husband beli air kopi moden kot tak ingat namanya haha.
air strawberry sedap sangat!





ariana sangat seronok main-main dengan kucing kat sana.



beautiful cat.



gambar kenangan dengan kucing. hihi


sampai dah balik tu, ariana tetap berdiri depan tangga kedai and pandang ke atas.
nak main kucing lagi la tu.
tapi kitorang ajak dia balik jugak.
lenkali datang lagi ye.

dan kat bawah ni gambar hari lain.
gambar anaqi seronok main dengan ariana haha
dia kalau nampak kakak dia memang overjoy.
kalah kalau dengan kitorang.
serious!









and ni pulak gambar baru bangun tidur semalam.
mood bagus sebab cukup tidur haha




bersilat? hahaha


dan entry diakhiri dengan gambar yang tak de kena-mengena;
wani e made telur goyang.
this is yesterday's photo. lolx


2 comments:

zeera lily says:
at: April 12, 2016 at 1:07 PM said...

bestnya jalan jalan

wani ezryl * says:
at: April 18, 2016 at 3:05 PM said...

jalan2 dkt2 rumah je zeera, dalam putrajaya. haha