Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, April 01, 2016

kompilasi food photos muncul kembali!

having two kids and cooking, for me, can only be established if the husband helps taking care of the kids while the wife's cooking.
haha.
betul serius ni.
sy rasa kalau husband tak de nak tolong jagakan,
haruslah kami menempah pizza melalui talian hotlinenya sahaja setiap hari *menangis di sudut sambil ketawa*

tapi ada time jugak when sy penat balik daripada bekerja,
dan di rumah sambung buat house chores,
lantas tak sempat jugak nak masak.
ended up beli pizza jugak :'DDD

so guys.
if you have one kid, enjoy cooking before you have two. hahaha
if you still in honey moon time, no kids, enjoy more cooking too. ok. ekeke

but still, sy cuba jugaklah curi masa untuk memasak.
BILA ADA TIME. :P

ikan goreng dengan cendawan shitake masak lemak. korek apa bahan yang ada je dalam fridge.



ayam masak merah serai.



tempe goreng. kerap jugaklah goreng ni. hahaha

tempe ni natural milk booster tahu.
sebab high in protein.
boleh try kepada mommies di seluruh dunia *seluruh dunia kau! haha*


bendi goreng. hiris nipis-nipis baru best!



overall on a table. kari daging tu panaskan semalam punya.



padprik ayam tak de cili untuk ariana. tapi biasalah dia, makan 4 suap je lebih kurang macam tu. huahaha



ni sedap! cucur udang resipi makcik sy. bahan dia agak banyak dan lebih rumit daripada cucur yang biasa kita goreng di rumah.



nasi goreng cili kering (ikan bilis). letak sayur banyak-banyak.



bekalkan ayam bakar kepada husband sebab dia ke parlimen. bendalah buat bekal ni once in a blue moon je. ko ingat ahkak wani ni rajin sangat?? hahah

(tabik la wife/mom(s) yang gigih buat bekal hari-hari untuk husband/anak-anak).


yang ini bukan sy masak! haha. beli nasi dagang yang agak sedap kat kedai belakang taska ariana. boleh repeat beli ni. bukan senang nak cari nasi dagang kat putrajaya.


ok habis dah.
nanti sambung lagi ye.
babai!

0 comments: