Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, December 16, 2013

i miss blogging

yes i do.
but i couldn't find the right time to blog.
and my laptop's adaptor is damaged (read prev entries). boohoo

now tgh blog guna handphone.
dan broadband husband.
broadband sy baru je terminate hari tu.
bila sy bitau celcom sy nak terminate, depa tanya awat.
diorg siap offer rebate kalau sy sambung pakai broadband ni.
jawapannya sebab kat ofis ada free wifi.
rumah shah alam ada free wifi.
rumah ni ada broadband husband.
and tak lama lagi sy fikir nak subscribe unifi kat rumah putrajaya ni.
jadi tak perlu dah broadband.
bukan sebab celcom tak bagus ye.
celcom adalah superb.

minggu ni (sejak khamis lepas) ariana demam dan ceret beret.
husband pun menyusul demam dari semalam.
hari ni husband muntah-muntah.
pergi klinik government, jangan harap nak dibagi MC.
walhal teruk sangat dah husband, sampaikan sy yang kena drivekan dia pergi klinik.
jadi hari ni dah kali kedua sy ambik EL.
last week EL sekali.
dua-dua sebab menjaga ariana yang sakit.
kesian kat ariana :'(

at the same time ofis ada macam-macam hal.
nak cuti selalu pun tak boleh time-time crucial macam ni.
even hari ni ada meeting, tapi sy terpaksa skip sebab tak sampai hati tinggalkan ariana.
lagipun taska tak boleh ambik budak demam.
nanti berjangkit kat budak-budak lain.
esok kena jugak pergi ofis.. settle kerja.
macam berbelah bagi je ni.
badan sy pun dah mula sakit-sakit sebab tak cukup rehat.
last night pun bukannya sy tidur sangat.
i'm too tired even to think.
ya Allah permudahkanlah.

but on a good side of story;
hari tu berjaya ke the big bad wolf book sale!! xD
bagi yg tak tau, BBW adalah jualan buku supermurah and ada setahun sekali je.
tahun ni first time sy pergi.
ajak husband singgah on the way balik dari kenduri kat rumah nenek mertua, sabtu lepas.
i was there till 2a.m.
superhebat membeli buku! hoyeah!!
buku yg paling best hof koz buku-buku pop up kegemaran sy! haha
aim sy adalah beli buku-buku grafik, bergambar, ada facts menarik dannn buku untuk ariana.

tapi tak jumpa banyak soft book, beli satu je.
mungkin tempat tu terlalu besar and sy tak berjaya menemuinya.
mungkin jugak mak bapak adalah ganas-ganas lantas semua softbook dan buku baby dirembat mereka awal-awal.. hahah
bayangkan la jam 1-2pagi macam tu parents masih di BBW dengan baby dalam stroller, baby dikendong etc etc.
kesian ok kat anak.
penat tunggu melayan parents nak beli buku haha
sebab tu kami pergi BBW berdua je.
but seriously harga buku memang murah gile!
buku harga ratus-ratus boleh dapat dengan harga RM15 je macam tu.
i'm talking about 95% of discounted price!! xD
my total spending di BBW.. dalam RM120 sahaja dengan buku yg macam-macam jenis.
husband pulak beli sudoku. nak main di ofis bila lapang, katanya.
i bought him a cat book too. sebab dia suka kucing ^^
and a book for my mom. :)
ok next time kalau ada BBW harus la pergi lagi! sangat murah!!

anddd satu lagi cerita!
(ye sy nak beritahu semua dalam satu entry. bear with me :P)
hari ni kitorang dah ada siaran astro di rumah putrajaya! jyeah!
tapi ambik yang basic plus 2 mini packages. HD tak ambik.
bukan sempat sangat pun nak tengok banyak-banyak channel dengan kebizian macam ni T_T
ahhh yang penting dah ada astro!
buahahaha *gelak buah-buahan*

ok lah nak rest.
before i myself getting a fever.
bye!! :)

0 comments: