Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Tuesday, June 13, 2017

sahur mi kari


haa tanda2 nasi dah out daripada menu (sahur), iaitu dh start makan mi, roti dan yang sewaktu dengannya :P

have some photos dalam phone, tapi tak sempat nak update blog beria-ia lagi. jadi duduklah dalam gallery tu dulu. lolx

i've read some comments about this ramadan drama on tv3; andainya takdir.
sy mana sempat tengok drama, tak tau drama best mana pun kat tv.
kadang pelakon pun tak kenal, nak2 lagi yang baru.
dah budak2 dok conquer channel CERIAAAA aje.
asyik2 si bariana tu nak tengok ultraman.
bila ultraman dah tak de, jenuh nak explain kenapa sekarang rancangan lain pulak, kenapa tak de ultraman. haha
anaqi pulak dah pandai sua remote, suh tukar channel.
budak setahun jagung tu kekdahnya yang sua remote ok *literally. memang umur dia setahun plus pun. bahaha*
"tu.. ka." kata anaqi. huaaaa

so back to andainya takdir.
sy pun tengoklah streaming online punya.
oh best jugak cerita dia.
kesian kat watak fatihah (tihah) tu la.
dia bersabar je dengan husband dia, airil (played by syukri yahya) yang cemburu buta and baran tak menentu. asyik kena pukul.
lagi dengan MIL yang kuat mengumpat & SIL yang kuat menghasut.
bapak mertua dia pun bersabaaar je la dengan perangai mak mertua.
si airil tu pun memang extreme dia punya cemburu buta.
every 1 hour nak wife dia update tengah buat apa.
sampaikan tengah meeting pun nak kena selfie.. gambar bukti tengah meeting.
and anak diorang.. leya ke nama dia. memang hebat la lakonan budak ni.
dia menangis tu punya real, memang sedih habis.

sekarang nak follow pun, tengok streaming je la.
tu pun kalau ada masa.
nak tengok time malam tu belum tentu lagi.. pukul 10 ke?
pukul 10 tu sy biasanya dah tertidur hahaha.
faktor usia tu :'D
dahnya, bangun sahur pukul 4 - 4.30 pagi.
kena lah rejuvenate balik. kihkih
sebab nanti pukul 11pm ke, 12 macam tu sure terbangun balik.
so kita ikut masa biological la.
dia nak tidur, kita tidur.
tak yah paksa-paksa sengkang mata.
begitulah :D

oklah nanti ada time, sy update lagi.
with pictures la.
apekah update blog tak ada gambar ni, wani :P

till then!

0 comments: