Wednesday, July 17, 2013

ayam percik dan hari ke-44

selamat hari rabu.

hari ke-44 sy berpantang. hari ke-44 umur ariana.
maknanya esok dah boleh celebrate la kan? yiehha! :DD

neahh yang tu kita celebrate esok.

semalam faliq bakar ayam percik untuk lauk berbuka. kuah & marinate semua mama yang buat.
sy masak daging kunyit semalam, tapi sy tak berbuka la. nama pun dalam pantang. lolx


nampak tu keju slow slow datang dari belakang. pantang bau makanan keju ni.



ayam-ayam bergolekan di atas pemanggang.

kitorang memang bakar gaya tradisional je.
tak de la pemanggang bbq canggih macam dalam AFC atau pemanggang ajaib yang ada ikon ikan kat depan tu HAHA
pakai pasu, batu-bata dengan plat dawai.
masak jugak ayamnya. sedap lagi. haha


keju dah start mengiau-ngiau nak sikit. lucky you keju, faliq bagi sikit buat rasa :P



teknik memakai kipas tumbang. hahaha



taraa! nah, ni lah hasilnya. sedappp. kuah percik tak sempat nak snap.

kuah percik yang mama buat adalah kuah terengganu, yang lemak warna oren merah tu.
memang awesome la.


ni gambar lunch berpantang hari tu.

itu ada ikan tenggiri bakar, kentang slice bakar dengan sayur sawi celur.
sebab dah boring makan ikan dengan nasi, so makan dengan kentang pulak. kentang tu ada letak garam, bawang putih tumbuk dengan oregano (dah tu je herb yang sy jumpa dalam kabinet dapur. hoho)


ni pulak sayur udang yang mama masak. hof koz sy tak boleh makan. snap gambar je pun jadi la :P

dah sekianlah entry kali ni.
moga-moga esok-esok dapat pos gambar makanan yang awesome lagi sebab dah habis pantang kan. pesta makan la kita *overrrrr*

haha.

kbai!

1 comment:

Anonymous said...

wah, tahniah! dah 44 hari... masa berlalu begitu pantas... hehehe...