Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Wednesday, June 20, 2018

wani e's raya 2018



assalamualaikum and hi, beautiful, crazy peeps! haha

would like to wish you all :

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!! maaf zahir and batin.
no worries, i've no prob with 'mat ri ye' or other hipster terms for raya.
yang penting, sampai maksud :DD

team raya rumah in laws kat banting kita tahun ni.
tapi sehari sebelum raya, sy ada mintak cuti, lepak shah alam dulu.

aidilfitri, genap seminggu abah pergi. al-Fatihah to him :)

team raya shah alam on first day of raya. photo cedok daripada ma bro. lolx


theme baju raya asal super asalnya; emerald green kot macam tu.
long story short, jadi dusty pink.
disebabkan kitorang pun shopping last minute,
dapat baju yang tak dusty pink tapi ada tone-tone pun jadilah :P

beraya di tangga rumah kampung. spot anaqi with his peace sign & sampin shark. spot ariana with her helo kitty tudung, RM10 beli kat pasar malam s19. haha

konsepnya moderate je.
tudung pun ai is beli last minute.
baju pun sama. sebab last minute, dapat la murah sikit.
nasib baik ada saiz :P


ye, anaqi tengah berjinak-jinak dengan peace sign tu. so ikutkan je lah :D



with in laws. ada kelabu, ada biru, ada hijau. tetiba ada pink sesat. lolx



terkejut 50 orang kanak-kanak datang rumah beraya be like.



photo yang decent sikit :P

raya kitorang memang hectic dari pagi sampai petang.
cuaca agak lit lit, orang kata.
tapi redah je la.
anaqi pun kepanasan ketidoran, ada sekali dia tantrum bak ang kat rumah orang. haha
bagi yang tak memahami, budak tantrum memang ko tak boleh buat apa.
biar je dia golek-golek menangis sampai reda.
atau bila dah kurang sikit, ko peluklah dia.
so husband angkut dia masuk kereta.


petang sambung beraya. tu yang budak-budak kepanasan, penat tu. nampak bariana tidur kat belakang. haha

was at in laws' for three days.
enjoyed masak-masak kat sana.
ai is memang suka masak. kahh
ada satu malam tu diorang masak ikan tiga rasa semua.
husband and i join sekaki goreng sayur and goreng ayam. yums

ada one time kitorang goreng cendawan sambil nyanyi lagu raya dengan mic kat dapur HAHA
layankan je la kitorang ni ye :P

malam ikan tiga rasa :D



breakfast on 2nd day; i cooked nasi goreng cili api (macam biasa, tak berapa nak pedas HAHA) and panaskan dendeng sedap mommy non. mak ayah pun puji cakap dendeng tu sedap. memang sedap kot!

oh.
hari pertama tu pun ada sate willy.. beli sehari sebelum tu kat shah alam.
then panaskan.
sate willy memang sedap.
recommend la kalau korang nak buat makan time raya.
harga sekarang, secucuk RM1.10.
ye mahal, tapi gemuk-gemuk sate dia and rempah serap.
so i've no complaint.
kuah je la tak nutty sangat. dia macam blend hancur sikit.
husband suka lagi yang berkacang-kacang macam tu.

cakap pasal kuah kacang ni,
ada macam-macam jenis kuah kacang kan.
sy suka yang biasa, nutty sikit, pedas sikit.
sy tak favor yang kadang orang masukkan udang kering ke apa tu.. rasa dah lain.
atau tetiba ada belacan ke. kan rasa lain.
tapi lain orang lain kegemaran kan.

baju raya 2nd day pun sy beli last minute.
asalnya ada 1 pasang baju je.
tapi teringatkan 2nd raya mesti pi sambung berjalan raya punya,
so beli 1 pasang lagi baju sehari sebelum raya tu.
mustard yellow.

photoshoot sekaliii.



eh dua kali!



eh tiga kali! lolx!

ibal, my BIL yang tolong snapkan gambar-gambar di atas.
tabah la ye ibal. hahaha


beraya buat macam rumah sendiri. sebalang dia je yang conquer. haha

so ahad tu dah petang sikit, balik putrajaya.
kemas-kemas rumah, basuh baju semua.
the next day sambung kemas, lepas tu gerak shah alam.
will be spending my week here in shah alam.. teman mama.

again, selamat hari raya semua.
minta maaf banyakkk juta-juta kalau sy ada salah dan silap.
halalkan makan dan minum semua.

have a pleasant raya!!

time ni lepak mamak sementara tunggu baju kering kat dobi. haha. malas nak sidai baju banyak. so basuh kat rumah, keringkan kat dobi layan diri.



tengah malam dok makan lagi kami :DD

0 comments: