Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Tuesday, February 25, 2014

makan

penang trip part 3 akan dipost dalam sikit masa lagi.
(sebab author busy ber-gossip girl di rumah. haha)

seperti yang semua tau,
ariana dah start makan.
jadi sambil masak makanan sendiri,
kena masak makanan untuk ariana jugak.
yang dalam gambar ni tengah bagi dia makan bubur nasi campur kentang, carrot, sikiit brokoli (if banyak dia tak mo makan. ni kira cheat food la masukkan jugak sebab high antioxidant) dan sikit isi ikan rebus yang diblend.
campur kunyit sikit bagi rasa singgang wah haha (i lavf singgang!) and basically she loves it too! ^^
sebelum ni bagi jugak bubur dengan kicap, pun dia suka jugak.
malaysia truly asia sungguh. lolx
cuma kalau bagi brokoli banyak sampai bubur tukar kaler jadi hijau yang ariana bariana tak suka.
typical kiddo.. physhh (HAHA)

kadang bagi buah jugak.
biasa buah jambu madu, dia boleh pegang and makan sendiri.
tak payah bersuap-suap. bahaha
same goes with apple tapi apple keras sikit.
jambu senang :P
and other things macam biskut lenyek, nasi lenyek, tomato lenyek, pisang lenyek.. all the lenyeks.
tunggulah esok macam mana pulak time dah ada gigi dan boleh makan nasi.
adakah fussy eater atau makan apa saja? :P
yang tu kita tengok je nanti.

(walaupun begitu, susu tetap di hati. rofl)

1 comments:

kaizenDaGreat says:
at: February 27, 2014 at 8:40 PM said...

Semoga Ariana Bariana membesar dengan sihat dan bijak seperti papa dan mamanya... =)