Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, March 31, 2018

2018 quarterly report. lolx!

assalamualaikum. hey hey!

lolx! siap buat report suku tahun, ye.
nampak sangat cerita 2018 tak masuk-masuk lagi dalam blog ni :P
apa boleh buat, sisthor is occupied with instastory. rofl.

selain itu, daku diselubungi kesibukan bertepi (kalau 'tak bertepi', langsung tak sempat nak sentuh papan kekunci ni. haha)
= work, siap-siapan nak masuk rumah baru, sat lagi nak bulan puasa dah.
tu tak cerita nak pilihanraya lagi. hee.

hence i compile everything by selected photos.
(nak letak semua gambar, tak kemampuan).

here goes, my 2018 report :)


awal-awal tahun telah menduduki ujian awal tahun; almost 2 weeks sakit mata. LOL

gambar atas tu tengah cari spek kat kedai.
lama tak pakai sunnies.
dah sakit mata ni baru kelam-kelibut nak cari spek.
satu family ye sakit mata.
bermula dengan anaqi-myself-ariana-husband.
hah cukup satu cycle :DD

(tapi tobat la tak nak sakit mata. seksa weh. semoga diampuni dosa-dosaku.. sobs. insof sekejap).



ber-exeperience makan veggie and organic food di restoran-restoran organik. ni ayam veggie daripada soya.

my conclusion on veggie and organic food:
1. rasa tak se-havoc non-organic, tapi healthy hui.
2. mahal kalau beli kat kedai, murah kalau masak sendiri.

next!


pejabat menerima kadet-kadet PT*D berpraktikal. kenalkan, ni salina, trainee di division kitorang. her last day at office (dalam hujung-hujung januari). baik orangnya.



mengunjungi kenduri rakan seuniversiti. congrats, saiful & wife!





SELINGAN.
bulan januari jugak ada birthday raja.
so, happy birthday, raja! ^^

melepak sambil makan di pusat food truck putrajaya with my fam. lagi dua orang tu tak de dalam frame. haha



azam nak pi berjogging every weekend. ni penemannya.



wedding anniversary ke-6. dapat air fryer. wee hoo! (i bought husb a new watch).



menyambut anniv dengan makan rebus-rebus at volcano shabu-shabu, cyberjaya.



my first buy at amazon. com. boleh tahan laju jugak delivery dia! tapi postage tu je la yang mahal sikit.

seperti yang sedia maklum atau tak sedia maklum :D,
sy ni collector my mini mixieq's.
tapi tak semua set beli la.
mana yang sy suka je. lolx
so yang sy beli online ni tak pernah nampak kat malaysia.
kena la beli kan. HAA haha.

ariana's milestone project.

ariana is 5 years old tahun ni, fyi.
anaqi is 3.
tapi memasing belum sampai birthday lagi. hihi


checking out rumah baru.

setakat ni rumah belum renovate lagi.
baru lepas inspection.
rumah simple-simple and kecil je.
but we'll try to make it as comfy as possible *hashtag rumahku jannahku. gitu* :D
duit rumah start potong on april.
so makan kat rumah je la nampaknya lepas ni (lebihkan sayur. hihi)


nak letak jugak gambar ni. anaqi ketiduran sambil berdiri. lagi. HAHA



perjumpaan KGMA kat rumah kelab. lolx



pemakan-pemakan donut.



kerja kerja. kerja sampai malam. hangkut protege. lolx



merasmikan ayam kampung selepas habis detox and diet sayur-sayuran. :DD



ni consider kerja jugak tak ni. kerja pergi event. :P



meeting sidang mates at a wedding.



accompanying mama to a wedding.



menerima kunjungan auntiesku  di shah alam :) abah tak sihat sekarang ni.. sakit pinggang katanya. semoga sihat2 selalu!



bekerja sambil berjalan kat kuantan. malam sebelum, jalan-jalan kat teluk cempedak. jumpa ultraman. haha



jumpa batman juga :)



yang paling best, jumpa sue yang bertahun tak jumpa.



ariana and her kembar baju, dhia.



bawak budak-budak ke 'pantai' di putrajaya. nak main pasir katanya.



time ni baru habis event hari sabtu. lepas tu ke alamanda. lepas tu ke pantai. ya Allah mengantuknyaaaaa. one for the album. lolx



bertugas di istana dilupa tiada.



geng bertambah tahun ni. saya paling kiri bawah tu.



penutup entry. gambar menang tv, cabutan bertuah kelab ofis. alhamdulillah. tv ni nak bagi kat mama + abah. tv kat shah alam dah bertompok. tq KESWIP!


HAPPY BIRTHDAY jugak to my mama!! (dah lepas, bulan mac)
terkejutkah beliau sy membelikan robot vacum kali ni? haha
teringat zaman dulu, asal birthday je beli frame gambar :D
kadang tu beli bantal la, baju, beg.
tahun lepas ipad mini.
tahun depan harap ada rezeki lagi untuk celebrate and bagi hadiah (sebab duit rumah dah start kena potong kan huaa. mode berjimat-cermat on!)


tahun ni ada ups and downs jugaklah.
drama oso.
part yang down tu, no worries, sy akan bangkit balik.
yang penting sy ada Dia di sisi *dan di hati* :)

ok back to kesibukan! lolx

toodles!

0 comments: