Monday, June 13, 2011

cerita tentang makanan

malam ni nak naik flight balik shah alam.
esok ada kerja kat HQ.
lusa petang balik KT balik.
tapi HARAP ADA PENGUMUMAN TERENGGANU CUTI HARI KHAMIS ni, supaya sy boleh sambung cuti di shah alam dan buat macam-macam seperti pergi makan kat serai (macam craving nak pergi sana??) xD

oh.
bagi yang tak tahu pasal cuti&terengganu,
cuti ni sempena terengganu menang piala FA kelmarin. and sukma.
so pray for a good news ;)

jumaat malam masak kerutub ayam. tiba-tiba rasa nak makan.
may be sebab rindukan kerutub my mom di shah alam. tsk


yang tak tahu kerutub, kerutub ni macam.. concentrated curry. kari yang pekat tapi ada jugak macam rendang basah sikit-sikit. but the taste is different. taste kerutub. HAHA (ada rempahnya di kedai kalau korang nak cuba) xD


kentang goreng dalam kuali. doink.


ni semalam terbayang-bayang nak makan sayur goreng kacang boncis dengan terung dengan kentang. entah apa-apa je reka macam-macam dalam kepala :DDD

balik kerja tu terus pergi cari barang. funny, kat supermarket tu memang tinggal 1 biji terung je! yang kecik harga 60sen. hahaha. apalagi. wa ambik :P

cangg! the taste is awesome.
nanti nak buat lagi :P




jumpa gambar ni di google : rendang negeri sembilan.
rasa macam nak masak rendang negeri sembilan. yumminess. tunggu nanti bila free. nak kena settle hal kerja dulu :)


hoh.
cakap pasal rendang negeri sembilan,
rendang paling menangis yang pernah sy makan adalah yang dimasak oleh mak kawan sy *orang nogori, duduk soromban* time tu study kat univ. dia bawak balik hostel. makan duduk bersila atas lantai, alas surat khabar *macam tragis bunyinya HAHA* bila makan tu, memang menangis la pedas gileee makdatokkk tapi sedap nak mamP! siap hidung pun 'menangis' sama! ahahaa *eww gross kau!*

maka mari letakkan 20 cili api ke dalam kuali supaya rendang tu jadi pedas nak mamP. tak pun 30. hambik ko ulser terus.

rofl.



(tak sabar nak balik shah alam!!)

No comments: