Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, May 28, 2009

cerita-cerita hari ini

hari dengan talks yang agak inspiring *ok. inspiring = kelakar = seronok* ahaha. apahaalll la JPM ni dipenuhi oleh orang2 yang kelakar. even bos besar pun kelakar. sakit perut aku gelak xDD

hari ke-3 dengan aktiviti ice breaking lolx. we've to draw our face dengan tangan kiri, pastu nanti pass up. lepas tu dapat lukisan muka orang lain, then pergi carik orang tu and interview nama dia, hobi dia ke apa yadayada. lukisan sy diambik oleh zainal *pakcik yang pakai iphone kelmarin?* then sy dapat lukisan si hafiz *hadoii sudah kenal dia lah!* tapi mula2 dia tak mengaku tu lukisan dia, i had to search all around the room and tanya semua budak lelaki dalam tu *dan jugak budak perempuan!* kejilahhhhhhh haha.

paling menarik adalah 2 'budak berjodoh'; azlin and ako. ok nama dia bukan ako, sy lupa nama dia. but since muka dia macam ako mustapha versi muda dan kurus.. ohok. ok skip tu dulu. diorang sangat connected sebab dua2 dapat lukisan satu sama lain. dah la 1 negeri, sama2 single. oh-sangat-cute! xD sy xperasan pun muka budak tu macam ako sampailah hari ni. pedulikah sy ada orang2 hensem dalam bilik tu? *tak!* but seronoklah usik azlin dengan ako. they look cute together!! ^^v

//

kejadian kelakar di cafe.
dua orang pakcik yang duduk (eh rasanya sorang pakcik, dan sorang lagi muda sikit) ..duduk kat meja tengah minum. diorang panggil. tanya ada tak budak2 from MAMPU from our PTD batch ni. masa tu me & aini kat situ. we were like.. 'herk? camne pakcik2 ni kenal kitorang??'
"daripada MAMPU ke?" sy tanya.
"ye. MAMPU. malaysia mampu!" hokehh pakcik tu buat lawak pulak.
"yeahx!" yes, i said that. siap dengan penumbuk ke bawah lagi, macam dalam komik HAHAHA.
mampos-aku-kalau-pakcik-tu-bos-kat-MAMPU. nampak macam bos. lolx

//

i was looking for a particular comic.
sebenarnya komik tu dah ada, cuma simpan kat terengganu. skang nak beli komik tu untuk haret, my bro. i was looking all over the bookstores in klang valley for it.
so hari ni pas balik kerja, singgah la mPh.
tanya budak lelaki yang kerja situ. muka macam ejoy pelakon. "dik, ada tak komik yadayadablabla." selepas sy gigih mencarik kat 3 rak tapi tak jumpa2.
budak tu pergi belakang, came back sambil berkata.. "ada dua je lagi."
"hah mana?"
"ada di kalangan 3 rak ni." sambil tangan dia mendepang, tunjuk kat rak yang 'luas' tu.
WHAT THE!!!
ingatkan dia tau lah kat mana.
last2 carik2.. memang tak jumpa pun.
komik tu tersorok kat rak. but nowhere in sight. lolx
manaaaa komikkkkkkkkk
*hempas pasu mahal*

2 comments:

liza says:
at: May 29, 2009 at 2:19 PM said...

aku pun pernah hadapi situasi sama dgn ko..masa tuh kat mph sacc..cari satu buku ni tapi tak jumpa kat rak..so g lah tanya staf kat kaunter tu. die cakap ada kat rak. adalah dalam 10 min die cari lepas tu die kata tak jumpa lah kak. aku xpuas hati. aku pun carilah sendiri lagi skali. lepas 15 minit menonggeng2 mencari buku tu finally jumpa jugak.

moral of the story: cari sendiri dari setiap baris rak ke baris yang lain.. caiyok wanie..demi haret tersayang =)

wani ezryl * says:
at: May 30, 2009 at 2:57 PM said...

ok nmpknya kita berdua berada di kedai buku yg sm.. lolx