Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, October 26, 2017

celebrating the birthday

birthday sape lagi kalau bukannn. kihkih
yosh macam yang ai cakap dalam entry sebelum2 ni,
time birthday husband, beliau tak de di rumah.
beliau outstation.
tapi malam tu balik la.
malam, flight dia.
tapi delay.
so sampai rumah dah tengah malam.
kami masih setia menanti (budak berdua menanti jugak, tapi anaqi sorang dah tidur HAHA)
despite of waktu tidur sy pukul 10pm paling-paling.
kutunggukan jua. :D

so sebelum tu memang rushing sikit sana sini.
petang tu fikir-fikir;
macam mana nak pergi ambil kek kat ioi lepas balik kerja ni, kalau budak-budak AAs ni ikut.
nak pegang kek, nak kejar budak-budak lagi.
impposibru. lolx
memang rushing la sy balik ofis tu terus pecut gi ioi dulu.
singgah booth kedai party kat ioi.. diorang tak buat belon helium.
zomg.
lantas pi ambik kek dan pecut pulak patah balik ke taska (kat ofis) ambik budak-budak.
lepas tu pecut sekali lagi, kali ni ke alamanda pulak untuk beli belon helium.

anaqi baik hati nak tolong pegangkan belon. nasib baik AAs tak sugar rush sangat hari tu. lolx

costing for the balloons;
kalau yang kosong tu RM3.50.
yang ada tulisan happy birthday, RM6.
tak masuk labour charge lagi.
kira upah dia ikat-ikat belon tu semua.
kalau nak belon foil (tahan 3 hari), harga ikut design.
tapi beli belon biasa je lah. tahan 8 jam katanya.


kek tu kat dalam kereta siap letak seat belt lagi ye, takut terjatuh time brake! hahaha. ni dah siap-siap letak dalam fridge.


tunggu punya tunggu,
balik jugak babahnya pada tengah malam lepas birthday dia. bahaha
kira dah terlepas hari, tapi apa ada hal.
celebrate tetap celebrate. :D

happy birthday, hun!



kek ni memang tema lollipop. lilin sy beli sendiri. lilin kurus-kurus.

lilin tu mampu letak 5 je.
macam susah je nak nyalakan banyak-banyak, sebab tak de lighter. haha
ada yang percik-percik macam bunga api, tapi kejap.
yang percik-percik tu habis glitter lilin dia kena atas kek.
lenkali tak nak pakai dah lilin ni. hahaha


upacara potong kek.

sy ingat lagi,
tahun lepas kunun kek buat sendiri.
yang no bake-mango cake tu kan.
yang kek runtuh tu. hahaha
sy memang fail la buat dessert ni.
pernah buat puding jagung custard, pudingnya jadi macam bubur. HAHA
sebab dah ambik iktibar dan pengajaran :P,
kali ni kita beli je lah kek.
mau makan kek runtuh lagi ke?? :DDD

kek red velvet. tapi icing supermanis. hihi

birthday gift dah beli awal sebelum tu.
sebab husband terus pilih hadiah (kasut) kat kedai sukan.
belikan kasut running untuk dia.

oklah tu je.
till next year pulaknya kalau panjang umur murah rejeki.

tata!

0 comments: