Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, October 26, 2017

berjalan-jalan di kafe wondermilk

have you heard about wondermilk?
wondermilk ni adalah sebuah kedai kek yang menjual kek dan cupcakes yang supercomel!
kek-keknya juga sedap bak hang (cuma kadang ada icing yang terlebih manis. mungkin sy ni bukan sweet tooth person).
yang penting comel dan interior kedai yang hipster, ala-ala scandinavian :D

kedai wondermilk yang paling dekat dengan tempat sy,
adalah di IOI city mall putrajaya.
ia berlokasi di aras G, lif tengah.
kalau ko ke parking, elok parking area A-C di belakang-belakang sikit.
ada lif direct ke situ.

baru-baru ni sempatlah ke sana dan snap gambar sikit.
sebenarnya datang untuk ambik kek birthday husband yang dah ditempah sebelum tu.
kalau nak tengok kek untuk ditempah, kat website dan instagram wondermilk pun ada.
harga range RM90 ke atas macam tu.
tapi kalau nak custom design, lagi mahal.
and tak dijual kek fondant. semua dilukis dengan icing tetapi as i said previously; supercomel.


barisan cupcakes dan ada la kek sikit.

kalau masuk ikut pintu kafe,
jalan straight akan ke kaunter.
tepi kaunter tu ada cupcakes macam gambar kat atas ni.
bolehlah beli.
sebiji cupcake kalau tak silap sy.. dalam RM4.90.


deco di kaunter depan.



deco di dalam kafe. cantik kan! siap ada lampu gantung-gantung.



cookies pun ada.


konsepnya kalau nak makan kat dalam kafe wondermilk,
order je kat kaunter depan tu.
bayar dulu.
bawah ni gambar buku menu.. kalau nak tengok-tengok.
sy tak pernah lagi makan kat sini.
tapi nampaknya menu adalah makanan fast food/western.





kat situ juga ada ruangan untuk anak-anak bermain.
tak besar, tapi mencukupi untuk entertain the kids while the parents eat. lolx




dapur masak-masak pun ada ha! :D

may be satu hari nanti sy akan cuba pulak makan kat kafe wondermilk ni.
setakat ni datang membeli kek je haha.
kawan sy ada share; kalau kita membeli-belah kat ioi city mall dan ada resit RM50 ke atas (boleh gabung rasanya),
kita eligible untuk redeem cupcake wondermilk ni secara percuma.
just pergi ke kaunter informasi untuk redeem.

aight that's all for now!

toodle-loo!

0 comments: